BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinEbeveynler okulların açılmasından endişe ediyor----

Ebeveynler okulların açılmasından endişe ediyor

Ebeveynler okulların açılmasından endişe ediyor
12 Ağustos 2022 - 17:48 www.finansgundem.com

Okula dönüş sezonuna girilirken yüksek enflasyon korku salıyor. Ebeveynler yükselen maliyetler karşısında endişeli.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Enflasyon tüm dünyayı etkisi altında almış durumda. Başta ABD olmak üzere birçok ülkede yaşam maliyetlerinin yükselmesi geçim derdini de beraberinde getiriyor. Ebeveynler için önemli gider kalemlerinden biri olan okul sezonu ise başlamak üzere.

Enflasyon, bu yıl okula dönüş sezonunda büyük bir endişe kaynağı olarak öne çıkıyor. Perakendeciler ise satışlardan ödün vermeden değeri öne çıkaran mesajlar bulmaya çalışıyor. Perakendecilerin bu mesajları bulmakta ne kadar başarılı olabileceğine yönelik sinyaller ise epey karışık.

2022 yılı başına göre yüzde 24 artış

Forbes’tan Walter Loeb’in haberine göre, 2022 yılının başlangıcı, okula dönüş sezonu için daha olumlu bir görünüme sahipti ancak gıda, giyim ve ulaşım başta olmak üzere birçok alanda fiyatlarda yaşanan artışın yanı sıra resesyon korkularının da eklenmesiyle ebeveynler kendilerini oldukça zor bir durumun içinde buldu.

Deloitte'un 2022 okula dönüş anketine göre, okulla ilgili harcamalar, pandemi öncesi yıla yani 2019’a göre yüzde 24 oranında arttı. Bunun, toplam okul harcamalarını 34,4 milyar dolara çıkarması bekleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, enflasyon, bu yıl okula dönüş alışverişlerini her yönden etkiledi ve bundan sonraki süreçte de etkileyecek. Yine de ebeveynler her şartta çocukları için gerekli alışverişleri yapmak durumunda kalıyor. Çoğu perakendecinin stratejisi de, enflasyonun tüketicilerin okul malzemelerine ve kıyafetlerine yatırım yapma yeteneği üzerindeki etkisini yansıtıyor gibi görünüyor.

İşte bazı gerçekler…

  1.  - Ebeveynler, her K-12 (ilk ve orta öğrenim) öğrencisi için geçen yıl harcadıkları 612 dolar yerine, bu yıl yüzde 8 artışla 661 dolar ödeyecek.
  2.  - Deloitte'un raporuna göre, tüketicilerin yüzde 33'ü hane gelirlerinin geçen yıldan bu yana kötüleştiğini bildiriyor.
  3.  - Ebeveynlerin yüzde 50'si gösteriş yapmayı planlıyor. NerdWallet araştırmasına göre bu oran geçen yıla kıyasla yüzde 93 seviyesinde düşüş gösteriyor.
  4.  - Deloitte'a göre tüketicilerin yüzde 77'si fiyatlar çok yüksek olduğunda veya ürün stokta kalmadığında tercih ettiği markayı değiştiriyor.
  5.  - Tüketiciler iyi fırsatların peşinde koşuyor ve bunun için daha erken alışveriş yapıyor; K-12 öğrencilerinin harcamalarının yüzde 53'ünün halihazırda gerçekleşmiş olması bekleniyor.
  6.  - Elektronik cihazların fiyatları gerçekten düştü. Forrester'dan Sucharita Kodali, “Deflasyonun olduğu birkaç kategoriden biri” diyor.
  7.  - Perakende yönetimi şirketi Aptos Direktörü Dave Bruno'ya göre, enflasyon, okula dönüş alışverişlerini neredeyse her yönden etkiliyor.

Bu gerçekler ışığında, çocuklu aileler için okula dönüş dönemlerinin aile hayatında ne kadar önemli bir yere sahip olduğu göz önünde bulundurulursa, ebeveynlerin okula dönüş sürecinden neden bu kadar etkilendikleri daha iyi anlaşılacaktır.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)