BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünyanın en zenginleri listesinde tek Türk ----

Dünyanın en zenginleri listesinde tek Türk

Dünyanın en zenginleri listesinde tek Türk
05 Aralık 2020 - 15:10 www.finansgundem.com

ABD'li Pfizer şirketiyle birlikte Kovid-19 aşını geliştiren Alman BioNTech firmasının eşiyle birlikte sahibi ve CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, 5,12 milyar dolarlık servetiyle Bloomberg'in en zengin 500 kişi listesine girdi.

ABD’li Pfizer şirketiyle birlikte Kovid-19 aşını geliştiren Almanya merkezli BioNTech şirketinin hisseleri bu yıl yüzde 250’nin üzerinde değer kazandı.

ABD’de Nasdaq borsasında işlem gören BionTEch hisselerinin değerindeki yükseliş, Dr. Özlem Türeci ile birlikte aşıyı geliştiren bilim insanları ve BioNTech hissedarları arasında yer alan Prof. Dr. Uğur Şahin’in, 5,1 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 500 insanı arasına girmesini sağladı.

ŞAHİN’İN SERVETİ BU YIL 3,7 MİLYAR DOLAR ARTTI

Yıla 38,5 dolar seviyesinden başlayan BioNTech hisse fiyatı, bugün 120 dolar seviyesinde bulunuyor. Şirketin piyasa değeri de şu an 28,9 milyar dolar seviyesinde.

Bloomberg milyarderler endeksi’ verilerine göre, BioTEch’in yüzde 18,8’lik hissesini elinde bulunduran ve şirketin aynı zamanda CEO’su olan Uğur Şahin yıl başından bu yana servetini 3,7 milyar dolar artırarak 5,12 milyar dolara yükseltti ve dünyanın en zengin 500 kişisi arasına girdi. Listedeki tek Türk de Uğur Şahin oldu.

Yıllar önce Türkiye’den Almanya'ya göç etmiş ailelerin çocukları olan Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, Kovid-19’a karşı aşı geliştiren ilk bilim insanları arasında yer alıyor.

Dünyanın en zenginleri listesinde birinci sırada, 185 milyar dolarlık servetiyle Amazon’un patronu Jeff Bezos bulunuyor. İkinci sırada 145 milyar dolarlık servetiyle Tesla’nın patronu Elon Musk, üçüncü sırada 129 milyar dolarlık servetiyle Microsoft’un patronu Bill Gates bulunuyor.

DÜNYANIN EN ZENGİN İNSANLARI
1 Jeff Bezos 185 Milyar $
2 Elon Musk 145 Milyar $
3 Bill Gates 129 Milyar $
4 Bernard Arnault 110 Milyar $
5 Mark Zuckerberg 106 Milyar $
6 Warren Buffett 87,4 Milyar $
7 Larry Page 85,2 Milyar $
8 Sergey Brin 82,57 Milyar $
9 Steve Ballmer 77,6 Milyar $
10 Mukesh Ambani 74,4 Milyar $

Dünyanın en zengin adamına New York'ta protesto

TÜRKİYE’NİN EN ZENGİNLERİ

Forbes Türkiye dergisinin, Mart 2020’de yayımladığı listeye göre, Türkiye’nin en zengin ismi, 4,7 milyar dolarlık servetiyle Murat Ülker.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ülker’in ardından ikinci sırada, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin de müteahhidi olan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak yer alıyor. Ilıcak’ın serveti 3,2 milyar dolar.

TÜRKİYE'NİN EN ZENGİNLERİ
1 Murat Ülker Yıldız Holding
2 Erman Iıcak Rönesans Holding
3 Ferit Şahenk Doğu Holding
4 Filiz Şahenk Doğu Holding
5 Hüsnü Özyeğin Fiba Holding
6 Hami Ulukaya Chobani Yoghurt
7 Suat Günsel Yakın Doğu Üniversitesi
8 Semahat Arsel Koç Holging
9 Mustafa Küçük LC Waikiki
10 Nihat Özdemir Limak Holding

Aşı gönüllüsü: Belirtiler ortaya çıkınca aşı yapıldığı anladım

Aşılar hakkında tüm soruların cevapları

İşte Türkiye'nin aşı stratejisi!

 

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kamil06 Aralık 2020 13:22

    Arjantin , zenginlerine servet vergisi koymuş , haydi bizimkiler, pamuk eller cebe

  • BORSACI06 Aralık 2020 10:09

    ALLAHTAN DİLEGİM DAHA ÇOK TÜRKÜN DÜNYADA SAYILI ZENGİNLER ARASINA GİRMESİ.BUNU BAŞARMALIYIZ.

  • YASEMİN KADIRGALI06 Aralık 2020 12:05

    Çoğu içimizdeki satılmış hainlerin yönlendirmeleri ile Türkleri içimizde ve dışımızda küçmsenmektedir.yıllardır içeride belki imkasızlıklar fakat asıl içimizdeki şerefsizlerin pırıl pırıl gençlerimiz dünya daki bir çok o gördüğün teknolojileri bulmada bizimkilerininde katkısı var fakat buralarda yıllarca bunlara yaptırmadılar.tam yapacak iken engel oldular, tam yapacak iken ihtilal yaptılar, tam yapacak iken israil ve abd ab tarafından öldürüldüler.şimdi de muhalefeti kullanarak aynı senaryo tekrarlanmakta umarım aklımızı başımıza alırız da bu zilletten kurtuluruz.ama benim tahminim her şeye rağmen önümüz açık fakat biraz ekonomik sıkıntılar daha göreceğiz ondan sonrası parlak derim.

  • ALİ RIZA KESTANECİGİLLER05 Aralık 2020 23:38

    İsterse dünya nın en zengin Türkü olsun benim için hiç önemli değil.önemli olan kendisi damarlarında eğer birazcık Türk kanı taşıyor ise ülkesine bilgi . teknolojik ve yatırım yönünden bir takım bir şeyler yapar ise benim için anlam kazanırlar yoksa hiç bir anlamları yoktur.kendi çalar kendi oynar misali olurlar.

  • MELİS MARMARİSLİ05 Aralık 2020 22:12

    Türk olmaları ile grur duyuyoruz fakat bu yetmiyor bence.Bizim onların parasında ülke olarak hiç  gözümüz yok fakat.eğer içlerinde birazcık vatan ve Türklük sevgisi var ise bu kazandıkları para büyük bir para bir o kadar dahamı yaşayacaklar.ülkelerine büyük bir uzmanlık alanları ile tesisler yapıp ve bizim gençlerimize bilgilerini aktarmaları daha iyi olmazmı idi.

  • RAMO CANCAN05 Aralık 2020 21:54

    bizlere parası lazım değil yanlış düşünüyorsunuz.isteseler teknoloji ve bilgi yatırımlarına dair  buna benzer bir kaç tesis ülkemizde yatırım yapamazlarmı.yazı bu paranın hepsini mezaramı götürecek.bu paranın hepsi almanlara kalacak sanki onların ihtiyacımı var.hiç olmazsa ülkene dönsen yatırımlar yapsan ve bizim gençleride bilgilerinizle yetiştirseni büyük sevaplar kazanırsınız.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU05 Aralık 2020 21:51

    Bunlar en ufak Türk lük duygusu olsa ülkesine teknolojik ve fabrika türü yatırımlar yaparlar idi.bu kazandığınız paralar almanya da kaldıktan sonra onların borusunu öttürdükten sonra Türk olmussun bane ne.ben hiç övünmüyorm bunlar ile.bunlar asimilize olmuş birileri bence.ama ALLAH büyüktür.bunun aşısını bizim üniversitelerimizde bir kaç ay geçikmeli olsa bizler da muhakkak yapacağız.

  • Nuri05 Aralık 2020 18:12

    Bunun nesi Türk ya,övündüp duruyorsunuz.ne faydası var Türkiyeye

  • Kamil05 Aralık 2020 17:51

    Trilyonların olmuş , ne fayda. Paylaşmadıktan ,hayırlı işlere harcamadıktan sonra... :(  :( 

  • izzet Baş05 Aralık 2020 17:31

    Zengin olmakla öğünülmez.  Zenginliğinle fakir fukara yararlanırsa o zaman zenginsin. Fakirin elindekini de almaya çalışan vampirler her zaman var.   Bu gün en çok zengin sömürü düzeni olan ülkelerde var. İskandinav ülkelerinde milyarder yok çünkü varlıklar paylaşılıyor. Fakir ülkeler zengin türetiyor çünkü emek sömürüsü var. Veya Amerika gibi dünyayı sömüren  filler bir gün  tepişirse   işte o zaman seyret dünyayı.....

  • ismail 05 Aralık 2020 16:15

    Ülkesine getirsin dolarlarını merkezin  rezervi 5 milyar dolar artsın..

  • Bika05 Aralık 2020 20:08

    TCMB rezervleri -55 milyar dolara düşmüş, 1 günde o parayı bitirirler.

  • Mert05 Aralık 2020 17:56

    Bu ülke ona ne vermiş şimdiye kadarki parasını buraya getirsin? Adam alman imkanlarıyla bu günlere gelmiş bir adam.