BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDünyanın en tehlikeli peyniri "casu marzu"----

Dünyanın en tehlikeli peyniri "casu marzu"

Dünyanın en tehlikeli peyniri casu marzu
22 Mart 2021 - 14:16 www.finansgundem.com

Dünyanın en "tehlikeli" peyniri olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren "casu marzu"yu satmanın cezası 60 bin dolara kadar çıkıyor. 1962 yılından beri satış yasağı uygulanan peynirin halk tarafından tüketimi ise devam ediyor.

İtalya'nın Sardinya Adası'na özgü bir lezzet olan casu marzu peyniri, 2009 yılında "Dünyanın en tehlikeli peyniri" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti. 1962 yılından bu yana satışı yasak olan peyniri satanlar, 60 bin dolara varan cezalar ödüyor.

NTV'de yer alan habere göre; 1849 kilometrelik sahil şeridi, beyaz kumları ve berrak sularıyla görenleri büyüleyen Sardinya Adası, dünyanın en farklı peynirlerinden birine de ev sahipliği yapıyor.

Bölge sakinlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan "casu marzu" peynir sineklerinin yumurtalarını tuzlu İtalyan peyniri pecorinoya bırakmasıyla oluşuyor.

Peynir üzerindeki yumurtadan çıkan kurtçuklar, peynirdeki proteinleri sindirerek onun daha yumuşak ve kremsi bir hale gelmesini sağlıyor.

KURTÇUKLARI DA YİYORLAR
Kurtçukların gözle seçilebildiği ve rahatsız edildiklerinde 15 santimetre kadar yüksekliğe sıçradığı peyniri bu şekilde tüketmek makul görülüyor.

Casu marzu'yu tadanlar, aldıkları tadın kendilerine Akdeniz'in otlaklarını ve baharlarını anımsattığını, ağızda saatler süren bir lezzet bıraktığını söylüyor.

Afrodizyak etkisi olduğuna da inanılan peynirin satışı yasaklanmış olsa bölge sakinleri yüzyıllardır olduğu gibi tüketmeye devam ediyor.

60 BİN DOLAR CEZASI VAR
Casu marzu, 1962 yılından bu yana İtalyan hükümeti tarafından parazitler içerdiği gerekçesiyle yasadışı kabul ediliyor.

60 bin dolara varan (Yaklaşık 430 bin lira) cezalara rağmen Sardinyalılar, yasak hatırlatıldığında gülerek karşılık veriyor.

Acı biber mutluluk veriyor

 

Uzmanından koronaya karşı 'nar kabuğu özütü' tavsiyesi...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)