BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDünyanın en büyükleri kurdu, batırdı----

Dünyanın en büyükleri kurdu, batırdı

Dünyanın en büyükleri kurdu, batırdı
05 Ocak 2021 - 12:18 www.finansgundem.com

Dünyanın en değerli şirketlerinden Amazon, JPMorgan ve Berkshire Hataway ortak olarak Haven sağlık girişimini kurdu ama şirket gelecek ay sonunda kapanıyor.

Dünya devleri Amazon, JPMorgan ve Berkshire Hataway'in ortak sağlık girişimi olan Haven sağlık krizinin ortasında battı.

2018 yılında kurdukları ortak sağlık girişiminin çalışanlarına dün, şirketin gelecek ay sonunda kapanacağı bildirildi.

Haven, internet sitesinde yer alan açıklamada, “Geride kalan üç yılda Haven geniş bir alanda sağlık çözümleri bulmaya çalıştı, birinci basamak sağlık hizmetine daha kolay erişim, daha kolay anlaşılabilir ve kullanılabilir sigorta tazminatları ile daha ekonomik reçeteli ilaçlar için yeni yollar önerdi” denildi.

Açıklamada, şirketin şubat sonunda kapanacağı belirtildi.

Haven, ABD'de artan sağlık hizmeti maliyetlerine çözüm bulma iddiasıyla kurulmuş, kurucu üç şirketin kaynaklarının sağlık maliyetlerinin aşağı çekilmesi için kullanılacağı belirtilmişti. Ayrıca, kurucu üç şirketin çalışanlarının ve ailelerinin aldığı sağlık hizmetlerinin geliştirilmesinde de rol oynayacağı belirtilmişti.

‘AMAZON DEVAM ETMEK İSTEMEDİ’

Business Insider'da yer alan haberde, şirketin kimlik bulmakta zorlandığı vurgulanırken, The Information, şirketin finansal desteğini kaybettiğini yazdı. Özellikle Amazon'un devam etmek istemediği belirtildi.

EN ZENGİNLER KURMUŞTU

Şirketin kurucu ortaklarından, ABD merkezli Amazon, dünyanın en değerli e-ticaret şirketi. Şirketin kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos, 186 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı.

JPMorgan, ABD'nin en büyük yatırım bankası.

Berkshire Hataway de dünyanın en büyük yatırım şirketlerinden biri. Şirketin CEO'su Warren Buffet, 86,6 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 6. insanı.

Korona virüs aşıları randevu ile yapılacak

Moderna aşısına Avrupa'dan onay çıkmadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)