BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünyanın en büyük bakterisi Karayipler’de bir bataklıkta keşfedildi ----

Dünyanın en büyük bakterisi Karayipler’de bir bataklıkta keşfedildi

Dünyanın en büyük bakterisi Karayipler’de bir bataklıkta keşfedildi
24 Haziran 2022 - 10:00 www.finansgundem.com

Bilim insanları, Karayipler’de mangrov bataklığında çıplak gözle de görülebilen dünyanın en büyük bakterisini keşfetti.

Bilim insanları, Karayipler’de mangrov bataklığında dünyanın en büyük bakterisini keşfetti. Bakterileri görmek için mikroskop kullanılırken, bunun çıplak gözle de görülebildiği açıklandı.

Lawrence Berkeley Ulusal Laboratuvarı’nda çalışan deniz biyoloğu Jean-Marie Volland, yaklaşık bir insan kirpiği büyüklüğünde olan bakterinin bugüne kadar bilinenlerin en büyüğü olduğunu söyledi.

Keşif ile ilgili makale, perşembe günü Science dergisinde yayımlandı.Euronews'in haberine göre Guyana’daki Fransız Antilleri Üniversitesi’nden deniz biyoloğu olarak görev yapan ve keşfi ilk yapan bilim insanı Olivier Gros, bu büyük bakteriyle 2009 yılında bir bataklıkta karşılaştı.
Gros ve ekip arkadaşları, çürümekte olan mangrov yapraklarının üzerindeki bu ince uzun ipliksi yapının aslında bir bakteri olduğunu ise gerekli genetik analizler tamamlandıktan çok sonra fark edebildi.

Detaylı genetik analizler sonucu, organizmanın tek bir bakteri hücresi olduğu ortaya çıkarıldı.Washington Üniversitesi’nde mikrobiyolog olarak çalışan Petra Levin, bu buluş için “Bu harika bir keşif. Bu dev bakterilerden kaç kaç tanesinin daha keşfedilmediği sorusunu da ortaya çıkarıyor ve bize bakterileri asla ve asla küçümsemememiz gerektiğini hatırlatıyor.” dedi.

Bu arada bilim insanlarının bu bakteriyi henüz laboratuvar ortamında çoğaltmayı başaramadığı, bulunan bakterinin hücresinin diğer bakterilere oranla alışılmadık bir yapıya sahip olduğu belirtiliyor.

Fransa alarmda! Tehlikeli bakteri bir üründe daha görüldü

 

Mutfaktaki gizli tehlike: Tüm insanlardan daha fazla bakteriye sahip!

 

Korona virüs aşıları 20 milyon hayat kurtardı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)