BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünya’daki petrol üretiminde ABD liderliğini koruyor----

Dünya’daki petrol üretiminde ABD liderliğini koruyor

Dünya’daki petrol üretiminde ABD liderliğini koruyor
20 Ağustos 2019 - 10:48 www.finansgundem.com

Joint Organizations Data Initiative (JODI) istatistik kurumunun verilerine göre, Haziran ayının sonuçlarına göre, Rusya dünyadaki petrol üretimi açısından yine Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) gerisinde kaldı.

Haziran ayında ABD’nin petrol üretimi günde 12 milyon 614 bin varil oldu. Rusya’da, belirtilen ayda günlük ortalama 10 milyon 575 bin varil petrol üretildi. Suudi Arabistan günde 9 milyon 782 bin varil ile geleneksel olarak üçüncü sırada yer aldı.
Ayrıca, Rusya ve Suudi Arabistan’da bir önceki aya göre üretim seviyesi yüzde 0,7 artarken, ABD’de artış yüzde 3,7 olarak gerçekleşti.

ABD’den haziran ayında yapılan petrol ihracatı, Mayıs ayına göre yüzde 18 artarak günlük 3 milyon 415 bin varil oldu. Suudi Arabistan’da ihracat yüzde 3.2 düşüşle günde 6 milyon 721 bin varile geriledi.

Enerji Uzmanlığı Merkezi, ABD’nin Mart 2018’den bu yana petrol üretiminde dünya lideri olduğunu belirtti. Geleneksel olarak en büyük üç petrol üreticisi arasında Rusya ve Suudi Arabistan da yer almaktadır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)