BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünya yasakladı Türkiye'de ithalat patladı----

Dünya yasakladı Türkiye'de ithalat patladı

Dünya yasakladı Türkiye'de ithalat patladı
25 Mart 2013 - 13:59 www.finansgundem.com

İzlanda’daki volkan patlamasının ardından dünya deniz ürünleri ithalatını durdurdu. Peki Türkiye...

İstanbul Aydın Üniversitesi Afet Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kubilay Kaptan ve ekibi 2010 yılında İzlanda’da meydana gelen yanardağ patlamasının Türkiye’ye etkilerini inceleyerek bir rapor kaleme aldı. Kaptan raporunda, İzlanda Eyyafyallayöküll buzulunda meydana gelen patlamanın oluşturduğu kül bulutları ile yağan asit yağmurları sonrası ortaya çıkan zehirli gazların, geniş bir bölgeye yayıldığına dikkat çekti ve bu gazların hayvancılığı, balıkçılığı ve tarım arazilerini olumsuz etkilediğini belirtti.
TOPLU BALIK ÖLÜMLERİ YAŞANDI
Dünya yasakladı Kaptan, AB üyesi ülkeler ile ABD ve Japonya’nın zehirlenmiş oldukları gerekçesiyle bu gazların etkisi altında kalan bölgeden başta somon balığı olmak üzere deniz ürünleri ithalatını durdurduğuna dikkat çekerken “Bu ürünler Türkiye ile Güney Afrika’ya hiçbir inceleme yapılmadan satıldı” dedi.
Kaptan “Bu dönemde İzlanda’nın deniz ürünleri, hayvansal ve bitkisel yağlarının alımında adeta patlama yaşandı. İthal edilen ürünlerin incelenmesi gerekirken, tüm uyarılarımıza rağmen bunlar yapılmadı” dedi.
BÜYÜK ARTIŞ
Türkiye’nin 2008-2011 arasındaki balık ve diğer deniz ürünleri ithalat rakamları şöyle:
2008: 34.952 milyon Euro
2009: 37.269 milyon Euro
2010: 58.387 milyon Euro
2011: 63.928 milyon Euro
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • nasıl bir zihniyet25 Mart 2013 15:15

    ben anlamıyorum. hem 5 çocuk yapın diyiyorlar. hemde ölmemiz için ellerinden geleni yapıyorlar. türkiye çöplük ve halkına reva gördüğü bu çöplükleri alın zıkkımlanın deniyor. allah islah etsin.