BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünya salgınla boğuşuyor, ABD'li bakan avantajını düşünüyor----

Dünya salgınla boğuşuyor, ABD'li bakan avantajını düşünüyor

Dünya salgınla boğuşuyor, ABD'li bakan avantajını düşünüyor
31 Ocak 2020 - 08:05 www.finansgundem.com

ABD Ticaret Bakanı Ross'tan eleştirilecek bir açıklama geldi. Tüm dünyanın Koronavirüs salgını endişesini taşıdığı şu günlerde Ross, "Koronavirüs ABD'de istihdam ve imalat için iyi olabilir" dedi

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, tüm dünyanın tepkisini çekecek bir açıklama yaptı. Ross, Çin'de hızla yayılan ve neredeyse 10 bin kişiyi etkileyen koronavirüs salgınının ABD ekonomisi üzerinde pozitif bir etki yapabileceğini savundu.

Fox Business Network'e konuşan Ross, Çin'deki koronavirüs salgınının istihdam ve imalatın denizaşırı ülkelerden ABD'ye dönüşünün hızlanmasına yardım edebileceğini savundu.

Ross, "Talihsiz, çok kötü huylu bir hastalık üzerinden bir zafer turu konuşması yapmak istemiyorum. Ancak, su salgın işletmemere tedarik zincirlerini gözden geçirirken başka şeyleri de düşünmelerini anlatacak" diye konuştu.

Tüm dünyanın salgının paniğini yaşadığı, Dünya Sağlık Örgüküt'nün acil durum ilan ettiği bir günde yapılan bu açıklamayla ilgili Beyas Saray'dan henüz resmi bir değerlendirme gelmedi.

KUDLOW: ETKİSİ SINIRLI OLACAK

Beyaz Saray Ekonomi Konseyi Direktörü Larry Kudlow da Fox Business Network'ün aynı sorusuna "Bu Çin'in bir salgını. ABD'ye etkisi sınırlı olacak" diye konuştu.

Koronavirüs salgını konusunda Beyaz Saray'da düzenli toplantılar yapldığını belirten Kudlow, Başkan Trump'ın da katıldığı bu toplantılarda salgının ABD ile Çin arasındaki ticarete ve istihdama
etkisinin gündeme gelmediğini de vurguladı.

ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Sekreteri Alex Azar'ın Ülke'nin en iyi uzmanlarını Çin hükümeti ve DSÜ ile birlikte çalışmaları için Çin'e göndermekte olduğunu belirten Kudlow, "Bunu yapmaktah mutluyuz. Yapabileceğimiz her şekilde yardım etmek istiyoruz. kamu sağlığı konuları ile nasıl başa çıkılacağını bilen pek çok akıllı insanımız var" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)