BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünya Rus senatörü konuşuyor----

Dünya Rus senatörü konuşuyor

Dünya Rus senatörü konuşuyor
05 Mart 2018 - 12:04 www.finansgundem.com

ABD ve İngiliz basını Rusya'ya bağlı Hakasya'yı temsil eden senatör Valentina Petrenko'yu konuşuyor

Dünyanın önde gelen haber platformlarından Newsweek’in gündeme getirdiği Rus senatör Valentina Petrenko sosyal medyanın yıldızı oldu. Rusya’ya bağlı Hakasya Cumhuriyeti’ni senatoda temsil eden 62 yaşındaki Petrenko özellikle saçıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Kariyeri boyunca Rusya devletine bağlı birimlerde görev alan ve Rusça, Lehçe, İspanyolca bilen Petrenko hakkında haber yapan Newsweek, “Aynı bir James Bond düşmanı gibi. Soğuk ve ifadesiz bir bakışı var, çok güzel giyiniyor ve Sovyet geçmişi bulunuyor. Fakat kucağında beyaz bir kedi yerine havaya dikilmiş kahverengi saçları var” yorumunu yapıyor.

İngiltere’nin çok okunan gazetelerinden Daily Mirror ise deneyimli siyasetçinin saçları hakkındaki yorumlarına yer verdi. Petrenko, saçlarıyla ilgili yorumlardan sıkıldığını söylerken, “Ben aslında bir şey yapmıyorum. Saçlarım kıvırcık ve bazen saç tokasıyla tutturuyorum” yanıtını vererek, saçlarının arkasındaki gizemi ortaya koyuyor.

Petrenko hakkında bilinmeyen bir diğer detay ise 1993’te bir grup çocuğu rehine alan grupla iletişime geçerek çocukların kurtarılmasına yardımcı olduğu. 1993’te Rostov-on-Don’da dört silahlı saldırgan bir grup çocuk ve öğrencileri kaçırmış ve 10 milyon dolar fidye istemişti. Birkaç gün süren bu olay sırasında Kazakistan doğumlu Petrenko, rehinelerin bırakılmasına karşılık kendisinin rehine olarak alınmasını istemiş fakat saldırganlar bunu istememişti. Yaşanan olayda daha sonra rehinelerin hepsi kurtarılmış ve saldırganlar da etkisiz hale getirilmişti. Petrenko, 1993’te bu olay dolayısıyla “Şeref Madalyası” almaya hak kazandı.

Petrenko’nun saçı sosyal medyada da gündem oldu. Deneyimli gazeteci Alex Bruce-Smith konuyla ilgili, “Rus senatör Valentina Petrenko’nun saçını şimdi keşfettim ve bunun hakkında bir haber yapacağım” derken Sarah Fraser ise, “Petrenko’nun saçında zehir, dinleme cihazı yoksa robot mu var?” yorumunu yaptı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)