BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünya liderleri Antalya'ya gelecek----

Dünya liderleri Antalya'ya gelecek

Dünya liderleri Antalya'ya gelecek
19 Temmuz 2015 - 08:40 www.finansgundem.com

Küresel ekonominin 65 trilyon dolarlık büyüklüğünü temsil eden G-20 zirvesi, 15-16 Kasım tarihlerinde Belek’te gerçekleştirilecek

Küresel ekonominin yüzde 85’ini, bir başka deyişle 65 trilyon dolarlık büyüklüğünü oluşturan G-20 zirvesi, Türkiye’nin ev sahipliğinde 15-16 Kasım tarihlerinde  Antalya’nın dünyaca ünlü turizm bölgesi  Belek’te gerçekleştirilecek. Zirve için ayrılan 5 yıldızlı 30 otelin bulunduğu alan, ‘Kırmızı bölge’ ilan edildi. Belek’e sözkonusu tarihlerde akredite olmayan hiç kimse alınmayacak.

Dışişleri Bakanlığı koordinatörlüğünde devletin ilgili tüm kurumlarının yoğun çalışma yürüttüğü G-20 Antalya zirvesi nedeniyle Belek, ‘yüksek güvenlikli bölge’ olarak belirlendi. Özellikle Antalya Havalimanı ile Belek arasındaki yaklaşık 40 kilometrelik karayolu, Belek ve Kadriye bölgesi, yüzlerce Mobese kamerayla donatılacak. Yüz ve plaka tanıma özellikli kameraların yanı sıra bölgede binlerce polis görevlendirilecek.

Bölgede uçuş yasağı

Antalya’nın ev sahipliği yapacağı zirveye ilişkin yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Antalya Valisi Muammer Türker,  Dışişleri Bakanlığı koordinatörlüğünde olağanüstü, çok detaylı bir hazırlık çalışması yürütüldüğünü söyledi. Zirve nedeniyle bazı günler bu bölgeden uçakların geçişine dahi izin verilmeyeceğini belirten Vali Türker, G-20 sekretaryasının hava sahası oluşturulmasını talebini dile getirdi. Olağanüstü çaba gösterdiklerini anlatan Türker, telefon hatları, internet, elektrik sorunu olmasın diye ekstra bir trafo daha kurulduğunu kaydetti.

Zenginleşme vaat ettiler

İngilizce açılımı “Group of Twenty” olan G-20, dünya nüfusunun üçte ikisini temsil ediyor. G-20, küresel ekonominin yüzde 85’ini, küresel dünya ticaretinin de yüzde 75’ini oluşturuyor.

G-20, 1999’da Asya’da yaşanan mali krizin ardından maliye bakanları ve  merkez bankası başkanlarının katıldığı yıllık bir toplantı olarak başlamıştı. Toplantı 2008 mali krizinin ardından devlet ve hükümet başkanlarının katıldığı bir zirveye dönüştü.

G-20 toplantılarında, ekonomik işbirliğinin derinleştirilmesi ve küresel ekonominin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

G-20  Avrupa Birliği üyeleri ve birlik dışındaki 19 ülkeyi kapsıyor. Her toplantıda ev sahibi ülke, üye olmayan ülkeleri de davet ediyor. 2014’ün ev sahibi  Avustralya toplantıya, İspanya, Moritanya, Birmanya, Senegal,  Yeni Zelanda ve  Singapur’u davet etti. Avustralya’nın Brisbane kentinde düzenlenen son G-20 zirvesi,  Ukrayna politikası nedeniyle Rusya’nın sert eleştirilere hedef olduğu bir platforma dönüştü. Zirvesi’nde liderler, gelecek 5 yılda dünya çapında gayrisafi milli hasılayı yüzde 2 artırmak için anlaştı. Sonuç bildirisinde, çalışmaların 2015’te Türkiye’nin dönem başkanlığında devam edeceği ve sağlanan ilerlemenin 15-16 Kasım 2015’te Antalya’da düzenlenecek zirvede değerlendirileceği açıklandı.

Barack Obama için kurşun geçirmez villa ya da gemi

Liderlerin ağırlanacağı zirve için özel yapıların hazırlandığını kaydeden Belek Turizm Yatırımcıları Birliği Başkanı Cemil Uğurlu, “ABD Başkanı Barack Obama için güçlendirilmiş mermer ve kurşungeçirmez camlar kullanılan iki özel villa hazırlandı” dedi. Maliyeti 25 milyon lirayı bulan villada tuğla yerine güçlendirilmiş özel nitelikli mermer kullanıldı. İnşaatın iskeleti ise tamamen çelik levhalar üzerine kuruldu. Villada son teknoloji kurşungeçirmez camlar kullanıldı. Obama’nın Belek’teki  otellerde konuklayacağı bilgisinin birkaç gün önce değiştirildiğini duyuran Uğurlu, “Bu villalar tamamlanıyor ancak bize gelen son bilgiye göre G-20 zirvesine katılacak olan Obama, otellerimizde kalmayı planlamıyor. Üst düzey yetkililer Obama’nın özel bir gemide 2 gün konaklayacağı bilgisini verdi” diye konuştu.

Uçak geçişi bile izne tabi olacak

- G-20 zirvesinin yapılacağı Belek ‘Kırmızı Bölge’ ilan edildi

- Belek’e 15-16 Kasım’da akredite olmayan hiç kimse alınmayacak

- Antalya Havalimanı ile Belek arasındaki 40 kilometrelik karayolu ve oteller bölgesi, yüzlerce Mobese kamerayla donatılacak

- Yüz ve plaka tanıma özellikli kameraların yanı sıra bölgede binlerce polis görevlendirilecek

- Otellerin personeli genel bilgi taramasından geçirilecek

- Zirve nedeniyle bazı günler bölgeden uçakların geçişine dahi izin verilmeyecek

- Zirve 5 yıldızlı Regnum Carya Resort Hotel’de yapılacak ancak herhangi bir soruna karşı başka bir otel de yedek olarak hazır tutulacak

-  ABD Başkanı Barack Obama’nın nerede kalacağı kesinleşmedi. Obama için güçlendirilmiş mermer ve kurşungeçirmez camlar kullanılan 2 özel villa hazırlanmakla birlikte diğer alternatif gemide ağırlamak

- Liderlerinin yanı sıra iş adamları, gazeteciler, uzmanlar ve delegasyonlarla yaklaşık 13 bin kişinin gelmesi bekleniyor. 1.000 kadarı Amerikalı olacak. 3 bin basın mensubu izleyecek

- Her ülke giderlerini kendi karşılayacak

Altın kaplama musluklu otelin geceliği 30 bin dolar

Belek’te liderler beş yıldızlı otellerin ultralüks kral daireleri ve villalarında kalacak. Liderler heyetleriyle birlikte ayrı otellerde konaklayacak. Hangi liderin hangi otelde kalacağı henüz netleşmedi. Ancak yüksek güvenlik nedeniyle liderlerin otelleri son güne kadar açıklanmayacak. Kırmızı Bölge içinde belirlenen 30 otelin kral daireleri ve ultralüks villaları liderler için hazırlanacak. Altın kaplama yemek takımından musluklara, özel havuzdan Türk hamamı ve saunaya kadar lükste sınırın tanınmadığı, 45-300 metrekare arasında büyüklüklere sahip deniz ve orman manzaralı lüks villa ve kral dairelerinde, kurşun geçirmez camlar, cep telefonlarına yüklenen programlarla açılan kapılar, ses komutuyla yanıp sönen ışıklar, akıllı otomasyon ve iklimlendirme sistemleri, masaj, spa ve  spor salonları, özel mutfak ekipleri, özel markalara ait mobilya, tekstil gibi eşya buluyor. Krallar, devlet başkanları, prensler, ünlü sporcular ve sanatçıların ağırlandığı villaların ve kral dairelerinin geceliği 2 bin 500 dolar ile 30 bin dolar arasında değişiyor.

‘Kırmızı Bölge’de kuş uçurtulmayacak

Antalya Valisi Muammer Türker’in verdiği bilgiye göre, heyetler birbirine karıştırılmayacak. Örneğin bir katta sadece bir heyet konuk edilecek. Belek’teki 46 otelin 30’u G-20 zirvesinde kullanılacak. Bu otellerin bulunduğu alan, ’Kırmızı Bölge’ olacak. Kırmızı alan  tamamen kapatılacak. Akreditasyonu olmayan hiç kimse giremeyecek. Zirvenin yapılacağı alana giden yollar ve bölgedeki Mobese kameralarına yönelik ihaleler tamamlandı. Antalya Havalimanı’ndan Serik’e, Serik’ten Aspendos’a kadar, Kadriye Kavşağı ve Belek bölgesi dahil olmak üzere Mobese sistemi oluşturulacak. Yüz ve plaka tanıma özellikli kameralar yerleştirilecek. Belek Turizm Yatırımcıları Ortak Girişimi binası, akreditasyon merkezi olacak. Serik Belediyesi’nin tahsis ettiği yer, güvenlik operasyon merkezi olacak. Ülkelerin güvenlik heyeti de orada konuşlanacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)