BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDünya Kız Çocukları Günü ilk ne zaman kutlandı, neden kutlanır?----

Dünya Kız Çocukları Günü ilk ne zaman kutlandı, neden kutlanır?

Dünya Kız Çocukları Günü ilk ne zaman kutlandı, neden kutlanır?
11 Ekim 2022 - 15:20 www.finansgundem.com

11 Ekim tarihi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından “Dünya Kız Çocukları Günü” olarak ilan edildi. Dünya Kız Çocukları Günü’nün bu yıl teması “Zamanımız şimdi – haklarımız ve geleceğimiz” üzerine.


Bu yıl Dünya Kız Çocukları Günü’nün 10.yıl dönümü kutlanıyor. Uluslararası Kız Çocukları Günü ilk olarak 11 Ekim 2012’de Birleşmiş Milletler tarafından kutlanmıştı. Bu özel gün kız çocuklarının karşılaştığı zorlukları, hak ve özgürlüklerinin dile getirilmesi olarak dikkat çekiyor.

Tarihte ilk kez...

Tarihte ilk olarak, 1995 yılında Pekin Deklarasyonu ve Eylem Platformu, kızların haklarını ilerletmek için bir eylem planı önermiştir.

19 Aralık 2011'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 66/170 sayılı kararı kabul etti ve kızların haklarını, dünya çapında karşılaştığı benzersiz zorluları tanımak adına 11 Ekim’i Uluslararası Kız Çocukları Günü ilan etti.

Uluslararası Kız Çocukları Günü ilk kez 2012’de kutlandı ve çocuk evliliklerin sona erdirilmesi temasına odaklanıldı. O zamandan bu zamana kadar dünya çapında 2.043’ten fazla olay gözlemlendi.

İşte kapsamı..

Kız çocuklarının cinsiyetlerinden dolayı uğradıkları eşitsizlik konusunda farkındalık yaratılması amaçlanmıştır. Eğitim hakkı, beslenme, yasal haklar, kadına yönelik şiddet, zorla evlilik gibi konular Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında gündeme taşınıyor.

BM: Afganistan'da 1,2 milyon kız, ortaokul öğrenimini sürdüremiyor

 

Mustafa Şentop'tan Dünya Kız Çocukları Günü kutlaması

 

Hollanda enflasyonun pençesinde: Çocuklar okula aç gidiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)