BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünya genelinde kaç doz aşı yapıldı?----

Dünya genelinde kaç doz aşı yapıldı?

Dünya genelinde kaç doz aşı yapıldı?
29 Mart 2021 - 09:35 www.finansgundem.com

Dünya genelinde en son olarak, 141 ülkede 536 milyondan fazla doz aşı uygulandı.

Tarihin en büyük aşılama kampanyası sürüyor. Dünyada umut veren 86 farklı aşının geliştirilme çalışması merakla takip ediliyor. Dünya genelinde bu zamana kadar toplam 12 aşı onay aldı.

Bloomberg tarafından toplanan verilere göre, salgının başlangıcından bu yana, 141 ülkede 536 milyondan fazla doz aşı uygulandı. Milyonlarca doz aşıyı tedarik etmenin ve dağıtmanın, şimdiye kadar üstlenilen en büyük lojistik zorluklardan biri olduğu düşünülüyor.

Küresel olarak, en son günlük aşılama 14.5 milyon doz olarak kaydedildi. Araştırmalara göre, bu hızla ilerlenmesi durumunda iki doz olarak uygulanan bir aşı tipi ile dünya nüfusunun yüzde 75’inin aşılanması tahmini olarak 5 yıl alacak.

ABD'deki aşılama programı ilk olarak 14 Aralık'ta sağlık çalışanlarına uygulanmasıyla başladı. Ülkede, şu ana kadar 143,4 milyon doz aşı yapıldı ve 51,6 milyonun üzerinde kişi ise iki doz aşı rejimini tamamlayabildi.

Bazı ülkeler ise aşılamada avantajlı bir başlangıç ​​yaptı. Örneğin, Çin ve Rusya test aşamaları tamamlanmadan önce Temmuz ve Ağustos aylarında kendi ülkelerinde geliştirdikleri aşılara onay verdi. Ülkeler, bu süre zarfında milyonlarca doz aşıyı uygulamaya aldı fakat bu ülkeler aşılamadaki ilerlemeler hakkında daha az sıklıkta güncelleme sağladı.

Küresel aşılama kampanyasının başlamasıyla, ülkeler aşılara eşit olmayan bir erişim sağladı. Çoğu ülke, henüz ilk aşı uygulamasına başlamamışken, İsrail tüm nüfusunu aşılamayı tamamladı.

Küresel Aşı Zirvesi'nde 7,8 milyar euro toplandı

 

Biden yönetimi ve özel sektör "aşı pasaportu" üzerinde çalışıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)