BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDünya felakete sürükleniyor----

Dünya felakete sürükleniyor

Dünya felakete sürükleniyor
18 Ocak 2013 - 06:39 www.finansgundem.com

IMF Başkanı Lagarde, ABD'nin borç tavanını yükseltmesindeki gecikmenin "felaket" olabileceği uyarısında bulundu

Küresel ekonominin geçtiğimiz yıl zorlukla ilerlediğine dikkat çeken Ulusalararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, başta ABD ve Avrupa olmak üzere dünya genelinde ülkelerin maliye ve reform vaatlerini yerine getirmesinin gerektiğini söyledi.
Lagarde, Euro Bölgesi'ndeki borç krizi ve ABD'deki mali uçurumun, büyümeyi duraklatabileceğ, uarısında bulunarak, her iki sorunun da son dakika kararlarıyla önlenmiş olduğunu hatırlattı.
Özellikle ABD'ye borç sınırını yükseltmesi ve Avrupa'ya borç krizi ile mücadeleye bağlı kalması çağrılarında bulunan Lagarde, "Dünyanın bir çok köşesinde çöküş önlendi" dedi.
Bu yılın ilk basın konferansını veren Lagarde, ABD'deki bütçe çekişmeleri ve Avrupa'daki borç krizi kaynaklı risklere dikkat çekerek, odaklanılacak konuların yeni olmadığını, ancak ufak bir toparlanma sinyali gören liderlerin, finansal stresin de azalmasıyla rehavete kapılmasından endişe ettiğini dile getirdi.
ABD'deki tüm tarafların Amerikan ekonomisi ve küresel ekonominin uluslararası çıkarlarına uygun kararlar vermesini umduğunun altını çizen Lagarde, "ABD ekonomisinin temerrüte düştüğünü tahayyül etmek bile düşünülemez bir şey" dedi.
IMF Başkanı ayrıca Euro Bölgesi'nde de yeni parasal genişleme yapılmasa dahi, öncekilerin devam ettirilmesinin gerektiğini savundu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)