BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünya Erdoğan'ı konuşuyor----

Dünya Erdoğan'ı konuşuyor

Dünya Erdoğan'ı konuşuyor
29 Eylül 2017 - 15:04 www.finansgundem.com

Kuzey Irak'ta yapılan referandumun karşısında duran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünya basınında büyük yankı uyandırdı

Irak Kürt Bölgesi'nde gerçekleştirilen Barzani'nin referandumuna komşu ülkelerce gösterilen tepkiler ve uygulamaya konulan yaptırımlar dikkat çekiyor. Türkiye'nin Erbil'e petrol konusunda yaptığı uyarıları yansıtan yabancı medya organlarından El Cezire İngilizce, Ankara'nın Iraklı Kürtleri petrol ticaretinde "felç edici olabilecek kısıtlamalarla tehdit ettiği" yorumunu yaptı.

El Cezire İngilizce, "Türkiye, Iraklı Kürtlerin Ankara'da alarm yaratan bir referandumunda Bağdat'tan bağımsızlığı desteklemeleri ardından petrol ticaretinde potansiyel olarak felç edici olabilecek kısıtlamalarla tehdit etti" sözlerini kullandı.

Petrol akışının durdurulması durumda Kürt Bölgesel Yönetimi'nin ciddi bir zarar göreceğini anlatan El Cezire, Türkiye'nin petrol konusunda bundan sonra sadece Irak merkezi hükümeti ile iş yapacağı yönündeki açıklamalara dikkat çekti. El Cezire İngliizce, Ankara'nın Erbil'e yönelik sert eleştiri ve uyarılarını yansıttığı haberinde Türkiye'nin referandumun "yurt içindeki ayrılıkçı gerilimleri körüklemesinden korktuğu" öne sürüldü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Giriş çıkış kapatılacak. Bakalım petrolünü nereye akıtacak ya da satacak? Vana bizde. Vanayı kapattığımız anda o iş de bitti” demişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)