BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDünya borsaları Yellen'in açıklamalarını fiyatlıyor----

Dünya borsaları Yellen'in açıklamalarını fiyatlıyor

Dünya borsaları Yellen'in açıklamalarını fiyatlıyor
31 Mart 2016 - 00:03 www.finansgundem.com

Uluslararası piyasalar, Fed Başkanı Janet Yellen'ın dünkü güvercin tonlu yorumlarını satın alıyor

Tüm dünyada hisse senetleri, Fed Başkanı Janet Yellen'ın dünkü konuşmasında ABD merkez bankasının faiz artırımına yönelik kademeli yaklaşımını tekrarlamasının ardından değer kazandı. Emtia grubu, doların yaklaşık beş yılın en kötü aylık performansına yönelmesinin ardından ralli yaptı.

Yellen'ın kötüleşmekte olan küresel büyümenin para politikasınının sıkılaştırılmasına yönelik yavaş bir yaklaşımı getirdiğini işaret etmesi, ABD hisse senetlerinin dün 2016 yılının kayıplarının tümünü yerine koymasının ardından, Şanghay'dan Frankfurt'a, hisse senetlerine alım getirdi. Yılın ilk yarısında faiz artırımı olasılığının azalması, Bloomberg Dolar Spot Endeksi'nin beş ayın en düşük seviyesi yakınında seyretmesini sağladı ve gelişen piyasa para birimlerinin 1998'den bu yana en iyi aylık performansını gerçekleştirmesine destek oldu. Kredi piyasaları ralli yaptı ve petrol son beş günde ilk kez değer kazandı.

Vadeli işlemler, Yellen'ın son iki haftada diğer Fed yetkilileri tarafından yapılan yprumları etkisiz hale getirmesinin ardından, traderların gelecek ayki toplantıda Fed'in Faiz artırma olasılığını sıfır ve Kasım'a kadar artırma olasılığını ise yalnızca yüzde 54 gördüğünü işaret ediyor. Yellen Salı günü New York Ekonomi Kulübü'nde yaptığı konuşmada, merkez bankasının yavaşlayan küresel ekonominin ABD büyümesine tehdit oluşturduğu bir ortamda faiz artırımı konusunda temkinli kalacağını kaydetti.

Londra'da CMC Markets Plc analisti Michael Hewson, "Avrupa piyasalarının, Yellen'ın dünkü güvercin tonlu açıklamalarının ardından, genelde yukarı yönde hareket ettiğini görmekteyiz" dedi ve "Piyasaları bugün yukarı iten yegane faktör Yellen'dı" şeklinde görüş bildirdi.

Melbourne'de Peak Asset Management LLC icra direktörü Niv Dogan, "Uzun zamandır ilk kez, Janet Yellen konuştu ve piyasa yukarı yönde hareket etti," dedi ve "ABD'de faizin yakın bir zamanda artırılmayacağı açık" şeklinde görüş bildirdi.

MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi New York saati ile 14:48'de yüzde 1.1 yükseldi ve yükselişini dördüncü güne taşıdı. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 2.8 ve Amanya'da DAX Endeksi yüzde 1.6 yükseldi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.3 geriledi. Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeksi yüzde 0.4 yükseldi ve ABD'de hisse senetlerinin Salı günü gördüğü 2016 yılı zirvesini daha da yukarı taşıdı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)