BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDünya Bankası'ndan olumlu rapor----

Dünya Bankası'ndan olumlu rapor

Dünya Bankası'ndan olumlu rapor
02 Mayıs 2013 - 08:03 www.finansgundem.com

Dünya Bankası, dünyadaki bazı en sorunlu ülkelerin ilerleme kaydettiğini söyledi

Washington'daki Dünya Bankası Çarşamba günü dünyanın en sorunlu ülkeleri arasında yer alan 20 ülkenin, yoksulluğun azaltılmasından, kız çocuklarının eğitimi ve doğum yaparken hayatını kaybeden kadın sayısına kadar uzanan bir dizi konuda ilerleme kaydettiğini açıkladı.
Bu gelişme dünyanın en kırılgan ve zor durumdaki ülkesinin birkaç yıl önceki durumundan ciddi ilerlemeye işaret ediyor.
Dünya Bankası'nın analizi, 20 ülkeden gelen verilerin, Birleşmiş Milletler tarafından 2000'de benimsenen ve 2015'e kadar yoksulluk, açlık ve hastalıkların azaltılmasını hedefleyen Milenyum Kalkınma Hedefleri'nden en az birinde ilerleme kaydedildiğine işaret etti.
Afganistan, Nepal ve Timor-Leste bölgelerindeki aşırı yoksulluk sınırındaki insanların sayısı azalırken, okula giden kız çocuklarının sayısında da artış gözlendi.
2010'da hiçbir değişikliğin görülmediği bu ülkelerde kaydedilen ilerlemenin, küresel toplumun bu ülkeleri "kayıp" olarak görmemesi gerektiğini bir kez daha gösterdiğini söyleyen Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, kırgınlık ve şiddete rağmen kalkınmaya ulaşılabileceğini ve ulaşılmaya başlandığını dile getirdi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)