BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünya Bankası, Afganistan için doğrudan yardım başlatmaya hazır değil----

Dünya Bankası, Afganistan için doğrudan yardım başlatmaya hazır değil

Dünya Bankası, Afganistan için doğrudan yardım başlatmaya hazır değil
09 Kasım 2021 - 11:26 www.finansgundem.com

Dünya Bankası Başkanı David Malpass, Dünya Bankası’nın Taliban’ın iktidara gelmesinin ardından Ağustos ayında durdurulan yardım programını yeniden başlatmaya hazır olmadığını açıkladı.

Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığına göre Washington’da Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen bir panelde konuşan Malpass, “Afganistan’da yaşanan çöküşün ortasında orada çalıştığımızı hayal edemiyorum. Zorluklardan birisi ödeme sistemi olacak. Mevcut hükümetin yaptıklarına bakarsak nakit parayı idare etme konusunda yetersizler” dedi.

Dünya Bankası, Taliban’ın Afganistan’da iktidara gelmesinin ardından Afganistan’a yaptıkları yardımı askıya almıştı. Malpass, Afgan halkını desteklemeye devam etmenin yollarını araştırdıklarını belirtti.

Dünya Bankası, günümüze kadar Afganistan’da yaklaşık 20 kalkınma projesi gerçekleştirdi. 2002 tarihinden bu yana yardımlardan çoğu ülkeye hibe edilmek üzere yaklaşık 5,3 milyar dolar sağlandı.

Malpass, Uluslararası Kızılhaç Komitesi ve Afganistan’da çalışan Birleşmiş Milletler kurumları ile irtibatta olunduğunu açıkladı. Malpass, Afganistan’a yapılan bağışların Birleşmiş Milletler ve Kızılhaç aracılığı ile sağlanmasının yollarını aradıklarını belirterek Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) uluslararası kaynakların eksikliği ve Taliban hükümetinin diğer ülkeler tarafından tanınmaması nedeniyle doğrudan yardımda bulunamadıklarını belirtti.

IMF, 18 Ağustos tarihinde Afganistan’daki yeni hükümetin tanınmasına ilişkin uluslararası toplumda bir netlik olmaması nedeniyle Kabil’e yaptığı yardımların askıya alındığını belirtmişti.

Afganistan'da yoksul halk, fırınların önünde yardım bekliyor

 

Afganistan'da yabancı para kullanımı yasaklandı!

 

BM Afganistan'a insani yardım göndermeye başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)