BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDünya Bankası 1 milyar dolarlık hibrit tahvil ihracına hazırlanıyor----

Dünya Bankası 1 milyar dolarlık hibrit tahvil ihracına hazırlanıyor

Dünya Bankası 1 milyar dolarlık hibrit tahvil ihracına hazırlanıyor
02 Nisan 2024 - 14:02 www.finansgundem.com

1 milyar dolar değerinde hibrit tahvil ihracı yapmayı planlayan Dünya Bankası, ihraç edilen hibrid sermayenin, kıdemli ve teminatsız tahvillere göre daha iyi olacağını söyledi.

Dünya Bankası Hazinesi sermaye piyasaları ve yatırım departmanı direktörü George Richardson, bu yıl sermaye piyasalarında 1 milyar dolara kadar ilk hibrit tahvil ihracını gerçekleştirmeyi planladıklarını açıkladı.

Reuters'a konuşan Richardson, "Bu takvim yılında potansiyel bir pilot işlem için çalışıyoruz" ifadesinde bulundu.

Yatırımcılarla konu hakkında konuştuklarını ve piyasa koşullarını yakından izlediklerini belirten Richardson, "Para toplamak için yeni bir yol bulup bulamayacağımızı görmek ilginç olacaktır" dedi.

Richardson, Dünya Bankası'nın, çok taraflı kalkınma bankaları tarafından ihraç edilen hibrid sermayenin, kıdemli, teminatsız tahvillere göre, şu anda derecelendirme kuruluşlarının metodolojilerinde yansıtılandan daha iyi bir kredi olacağına ikna olduğunu söyledi.

Richardson, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in yöntem değişikliğine gittiğini ve hibrid sermaye konusunda ne gibi değişiklikler yapacağının henüz belli olmadığını vurguladı.

Richardson ayrıca, "Biz ticari banka ya da şirket değiliz. Sahiplik yapımız ve yönetim şeklimiz, bizi ticari bankalardan ve şirketlerden daha iyi kredilendiriyor" dedi.

4 finans devine tahvil ihracı yetkisi

 

Uzmanlar, Hazine'nin tahvil ihracını analiz etti

 

Bakan Şimşek euro tahvil ihracını değerlendirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)