BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDüğün sezonunda grev korkusu----

Düğün sezonunda grev korkusu

Düğün sezonunda grev korkusu
19 Haziran 2013 - 07:33 www.finansgundem.com

1988'den bu yana ilk kez greve çıkan darpahane, kalpazanlara zemin hazırlıyor

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Alaattin Kameroğlu greve gidilmesini beklemediğini belirterek, “Velev ki grev oldu. 7-8 Ağustos gibi Ramazan Bayramı başlıyor. Eylül sonuna kadar anormal bir düğün sezonu olacak. Uyanıklar karaborsa yapar. Cumhuriyet altınını bire bir taklit eden kalpazanlar çıkar” dedi.
Milliyet'in haberine göre, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü ve bağlı işyerlerinde devam eden toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı alındı. Karar 17 Haziran’da ilan edildi. İlanın asılmasıyla grev için de 45 gün süre başladı.
Potansiyel hırsız konusu
Yetkililer bu sürenin başlamasının grevin başlaması anlamına gelmediğine işaret ederek, sendikayla görüşmelerin süreceğini vurguladı. Süre sonunda sendika ile anlaşılamazsa darphanede altın basımı duracak. Greve gidilmesi halinde, altın basımının durması, altın ticaretinin en yoğun olduğu düğün mevsimine denk gelecek.
Grev kararını asan Basın-İş Başkanı Yakup Akkaya yaptığı açıklamada, Darphane işçilerinini ücretlerinin yanı sıra çalışma ortamının da iyileştirilmesini istediklerini belirterek, “Çalışanlar atölyelerine gidinceye kadar tuvalet ihtiyaçlarını karşılayıncaya kadar potansiyel hırsız muhammelesi görüyorlar” dedi.
Altın fiyatlarının yükseldiği dönemdeki Darphane’yi suçlayan ifadelere dikkati çeken Akkaya, “‘Cumhuriyet altınının fiyatı artıyor, darphane işçisi eylem yapıyor, iş engellenip üretim yapılmıyor’ gibi iddialar külliyen yalan. Darphanede çalışırken üretimi engelleyici eylemde bulunmadık” dedi.
‘Altın basana prim ödensin’
Darphane’de grevin ufakta görünmesi fiyatlar konusunda da endişe yarattı. Darphane’nin mayıs sonu itibarıyla 50 tonluk Cumhuriyet altını serisi baskısı yaptığını ifade eden Alaattin Kameroğlu, bugünkü altın fiyatları ve dolar kuru üzerinden yaklaşık 50 milyon TL’nin üzerinde bir miktarın işçilik olarak sektörden Darphane’nin kasasına girdiğini söyledi. Gümrükçü ve Maliyeci gibi pekçok memura prim ödendiğine işaret eden Kameroğlu, aynı şeyin Darphane çalışanları için de yapılabileceğini söyledi.
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)