BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDTÖ, küresel mal ticareti büyüme tahminini yükseltti----

DTÖ, küresel mal ticareti büyüme tahminini yükseltti

DTÖ, küresel mal ticareti büyüme tahminini yükseltti
05 Nisan 2023 - 15:11 www.finansgundem.com

Dünya Ticaret Örgütü 2023 için küresel mal ticareti büyüme tahminini yükseltti

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) 2023 yılı için küresel mal ticareti büyüme tahminini yukarı yönlü revize etti ancak, hala bir yavaşlama öngördüğünü belirtti ve Ukrayna'raki savaştan, para politikalarındaki sıkılaştırmadan, gıda güvensizliği ve enflasyondan kaynaklanan riskler konusunda uyardı.

DTÖ, 2023 yılı için küresel mal ticaret hacmi büyüme tahminini Ekim ayında açıkladığı yüzde 1,0'dan 1,7'ye çıkardı. Ancak bu, son 12 yılın yüzde 2,6 olan ortalama yıllık büyümesinin çok altında bir oran.

DTÖ 2022 yılı için küresel mal ticareti büyüme tahminini ise yüzde 3,5'ten yüzde 2,7'ye indirdi. 2024 yılında ticaret hacminin ekonomik büyümenin toparlanmasına bağlı olarak yüzde 3,2 büyümesini bekleyen DTÖ, bu tahmimin içinde bir çok aşağı yönlü risk bulunduğunu vurguladı.

DTÖ Direktörü Ngozi Okonjo-Iwela, küresel büyüme için tehditler olarak Ukrayna'da savaşın devam etmesini ve diğer jeopolitik gerilimler gösterirken, enflasyonda yükselişi ve para politikasında sıkılaştırmaların etkilerini de risk faktörleri olarak saydı.

Rusya, DTÖ’den çekilmeyecek

 

DTÖ: Savaşa rağmen küresel ticaret dirençli kaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)