BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDSÖ'den zengin ülkelere bağış çağrısı----

DSÖ'den zengin ülkelere bağış çağrısı

DSÖ'den zengin ülkelere bağış çağrısı
09 Şubat 2022 - 10:54 www.finansgundem.com

DSÖ, daha zengin ülkelerden pandemi planı için 16 milyar dolar ödemelerini talep ediyor

Dünya Sağlık Örgütü, daha zengin ülkeleri, düşük ve orta gelirli ülkelerde Kovid-19 aşılarına, tedavilerine ve testlerine erişim sağlamayı amaçlayan bir programa 16 milyar dolar bağışlamaya çağırdı.

Birleşmiş Milletler kuruluşu yaptığı açıklamada, DSÖ önerisi uyarınca, yüksek gelirli ülkelerin dünya ticaretine katkılarıyla orantılı olarak bağışta bulunacaklarını, orta gelirli ülkelerin ise 6,5 milyar dolarlık ek maliyeti kendi kendilerine finanse etmeleri gerektiğini bildirdi.

Kuruluşun finansman planı, Ekim ayında ACT-Hızlandırıcı planı için 23.4 milyar dolar toplama çağrısına sessiz bir yanıtın ardından gündeme geldi. Ana programı finanse etmek için talep edilen 16 milyar dolardan DSÖ sadece 800 milyon dolar topladı.

Genel Direktör Tedros Adhanom Ghebreyesus, pandeminin sonunu hızlandırmak için zengin ülkeleri daha yoksullara desteğini artırmaya çağırdı. Dünya ülkelerinin yaklaşık yarısı, DSÖ'nün 2021'in sonuna kadar nüfuslarının en az %40'ını aşılama hedefini kaçırdı.

Dünya Sağlık Örgütü, dünya çapında uygulanan 4,7 milyar Covid testinin sadece % 0,4'ünün düşük gelirli ülkelerde kullanıldığını belirtti.

ACT-Hızlandırıcı programı, testleri, tedavileri, aşıları ve kişisel koruyucu ekipmanları düşük ve orta gelirli ülkelere yaymayı amaçlıyor.

DSÖ: Kovid-19 temel sağlık hizmetlerini aksatıyor

 

DSÖ: Kovid-19 pandemisi on binlerce ton tıbbi atığa neden oldu

 

DSÖ: Sigara nedeniyle her yıl 65 bin çocuk ölüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)