BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDSÖ'den korona virüsün kökenlerine ilişkin yeni bir araştırma ----

DSÖ'den korona virüsün kökenlerine ilişkin yeni bir araştırma

DSÖ'den korona virüsün kökenlerine ilişkin yeni bir araştırma
27 Eylül 2021 - 13:52 www.finansgundem.com

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni tip korona virüsün (Kovid-19) Çin’deki Wuhan Viroloji Enstitüsü laboratuvarından sızıp sızmadığını incelemek amacıyla virüsün kökenlerine ilişkin yeni bir araştırma başlatacak.

Wall Street Journal’ın haberine göre, virüsün insanlar arasında nasıl yayıldığını araştırmak üzere laboratuvar ve biyogüvenlik uzmanları, genetikçiler ve hayvan hastalıkları uzmanlarından oluşan 20 kişilik yeni bir ekip Çin ve başka yerlerde yeni kanıtlar aramak üzere bir araya gelecek.

DSÖ Sözcüsü konuya dair açıklamasında, “Yeni ekibin önceliği, virüsün ilk kez bildirildiği Çin’de gerekli tüm verilere erişmek olmalıdır” dedi.

DSÖ  tarafından gönderilen uluslararası uzmanlardan oluşan bir ekip Ocak 2021’de Wuhan’ı ziyaret etti.

Ancak Çinli uzmanlarla işbirliği içinde hazırlanan raporlarda, virüsün kökeni hakkında nihai bir sonuca varılmasına izin verilmedi.

Bazı uzmanlar, Çin’de kaldıkları dört haftalık süre boyunca özgürce çalışmak için yeterli alana sahip olmadıklarını söyleyerek, daha geniş bir coğrafi kapsamı içeren araştırmaların gerekliliğini vurguladı.

Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre dünya koronavirüs vaka sayısı 232 milyon 640 bini aştı.

Korona virüs nedeniyle şu ana kadar 4 milyon 763 bin 66 kişi hayatını kaybederken, 209 milyon 274 bin 597 kişi de iyileşti.

DSÖ uyardı: Her yıl milyonlarca insan ölüyor!

 

DSÖ Sözcüsü Harris'ten aşı karşıtlarına tepki

 

DSÖ’den iyi haber: Kovid vakalarında büyük düşüş yaşandı!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.28 Eylül 2021 01:55

    ÇİN WUHAN KENTINDE YAPILAN DÜNYA ASKERİ OLIMPİYATLARINA KATILAN 109 ÜLKE 9308 SPORCUNUN KATILDIĞİ AYRICA 5 DEN FAZLA ÜLKENİN ATEŞELERİNİN IZLEDİĞI OYUNLARDA WUHAN BALIK PAZARINA GİDEN YABANCI ASKERLER TARAFINDAN YAYILDIĞI AÇIKLANMISTI 109 ÜLKE SPORCUSUNUN/ATESELERİNIN KOVID 19 OLUP OLMAMADIKLARI DÜNYAYA ONLARIN YAYIP YAYMADIKLARI DA ARAŞTIRILMALI mesela cidden sonra g korede görüldü o kişinin olimpiyatlara katılan askerlerle ilgisi/alakası teması araştırıldı mi acaba ? Bugün dahi araştırılabilir