BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporDrogba rahat nefes aldı----

Drogba rahat nefes aldı

Drogba rahat nefes aldı
25 Şubat 2013 - 11:32 www.finansgundem.com

UEFA yetkilisi, Drogba konusunda G.Saray’ın sorun yaşamayacağını söyledi

UEFA’ya liste verilirken Drogba’nın G.Saray’ın oyuncusu olmadığını savunan Schalke, ‘3-0 hükmen galibiyet’ talep ediyor ama uzmanlar Aslan’ın Fildişili’yi oynatmasının doğru olduğunu savunuyor.
Galatasaray-Schalke 04 şampiyonlar ligi maçı neredeyse Didier Drogba’nın gölgesinde kaldı. Alman ekibinin, Shanghai Shenhua’nın lisansını göndermediği Drogba’nın oynatılmasının usulsüz olduğunu iddia ederek UEFA’ya başvurmasının yarattığı tartışmalar bitmek bilmiyor. Öyle ya Schalke haklı çıkarsa 1-1 biten İstanbul’daki maç 3-0 lehine tescillenecek. Peki böyle bir ihtimal var mı? Galatasaray’ın Fildişili oyuncuyu oynatma kararı doğru mu?
HAKEM VE GÖZLEMCİ KARIŞMAZ
UEFA’dan bir yetkiliden aldığımız görüşe göre Sarı kırmızılılar, Drogba’yı oynattığı için bir ceza almayacak. UEFA yetkilisi, “Galatasaray, FIFA’dan aldığı geçici lisansı UEFA’ya gönderdi ve bu oyuncuyu buna dayanarak oynattı. Drogba’nın oynatılmasından ötürü bir sorun yaşanmaz” dedi. Yetkili, hakem ve gözlemcilerin bir kulübün kimi oynatıp oynatmayacağı konusuyla ilgilenmeyeceklerini de belirtti.
LİSTE ZAMANINDA VERİLDİ
Spor Hukuku Estitüsü Başkanı Prof. Dr. Kısmet Erkiner’in görüşü de farklı değil. Öncelikle Almanlar’ın ileride ‘ne olur ne olmaz’ mantığıyla başvuruda bulunduğunu ve bunun da doğal bir davranış olduğunu kaydeden Erkiner, “Galatasaray’a baskı oluşturmak bunu istiyorlar” dedi.
BİR CÜMLE HERŞEYİ DEĞİŞTİRİR
Drogba olayının birçok emsali olduğunu söyleyen Erkiner, “FIFA geçici lisans verirken durumu inceliyor. Elbette dosyayı fiilen okumadan kesin bir şey söylemek zor. Çünkü bazen öyle bir cümle vardır ki herşeyi değiştirebilir. Ama med-yaya yansıyan kadarıyla bu işten birşey çıkmaz” diye konuştu.
Kötü bir sonuç çıkmaz
UEFA Tahkim Kurulu Üyesi ve Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Levent Bıçakçı da Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi oyuncu listesini zamanında verdiğini ve bu nedenle Drogba’yı oynatma olanağına sahip olduğunu söyledi. Bıçakçı, Schalke 04’ün başvurusundan ötürü Galatasaray aleyhine bir sonuç çıkacağını sanmadığını dile getirdi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)