BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDraghi konuştu, euro ve faiz düştü----

Draghi konuştu, euro ve faiz düştü

Draghi konuştu, euro ve faiz düştü
04 Nisan 2013 - 16:02 www.finansgundem.com

Draghi’nin açıklamaları ile euro 1.2746 seviyesine gerilerken Alman tahvil faizi 6 ayın en düşük seviyesinde

ECB Başkanı Mario Draghi'nin açıklamalarıyla euro/dolar 1.2746 ile 21 Kasım’dan bu yana en düşük düzeye indi. 10 yıllık Alman tahvil faizi %1.245'le 6 ayın en düşük düzeyinde.
Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, politika faizinin değiştirilmeme kararı sonrası Frankfurt'ta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, AMB'nin para politikasının, ihtiyaç duyulduğu sürece, genişlemeci kalacağını söyledi.
Enflasyonist baskılarn kontrol altında tutulmaya devam edilmesi gerektiğini söyleyen Draghi konuşmasına şöyle devam etti: “Zayıf ekonomik aktivite uzadı, yılın ikinci yarısında kademeli toparlanma öngörülüyor. Politika ihtiyaç olduğu sürece genişlemeci kalacak. Büyüme görünümü için riskler aşağı yönlü. Bilgileri çok yakından izlemeye devam edeceğiz. Verilerin fiyat istikrarı üzerine etkisini değerlendireceğiz. Para piyasası şartlarını yarından izleyeceğiz. İhtiyaç olduğu sürece sabit faiz ve tam tahsisat uygulamasını sürdüreceğiz. Global talep güçlenmeli, ihratta büyümeyi desteklemeli. Euro bölgesi büyümesi, global talep toparlanmasından faydalanmalı. Bilanço ayarlamaları, sıkı kredi şartları ekonomik aktivite üzerinde baskı yaratmaya devam edecek. Büyümeye yönelik riskler aşağı yönlü. Orta vadede fiyat gelişmeleri kontrol altında tutulmaya devam edilmeli.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)