BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDow Jones rekor yeniledi----

Dow Jones rekor yeniledi

Dow Jones rekor yeniledi
08 Mart 2013 - 08:04 www.finansgundem.com

ABD'nin işsizlik maaşı başvurularının 6 haftanın en düşüğüne gerilemesiyle Dow Jones Endeksi rekor yeniledi

İşsizlik maaşı başvurularının 6 haftanın en düşüğüne gerilemesinin ABD'nin istihdam piyasasında ilerlemeye işaret etmesi üzerine Dow Jones Endeksi yeni rekora koştu.
Bank of America Corp., finansal hisselerdeki sıçramanın etkisiyle yüzde 2.4 değerlendi. Ciena Corp. ve JDS Uniphase Corp., Ciena'nın beklentinin üzerinde çeyrek kazancı açıklamasının ardından yüzde 7.5'ten fazla orimlendi. Colgate-Palmolive Co., hisselerini 2'ye 1 oranda ayırması ve temettülerini artırması sonrasında yüzde 0.5 yükseldi. PetSmart Inc., beklentinin altında kazanç ve satış büyümesi tahminlerinin etkisiyle yüzde 6.9 değer kaybetti.
Standard&Poor's 500 Endeksi yüzde 0.2 kazançla 1,544.79 puana çıkarak 31 Ekim 2007'den bu yana en yüksek kapanışını yaptı. Dow Jones Endeksi ise yüzde 0.3 artışla 14,342.16 puana yükseldi. S&P 500 şirketlerindeki işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 12 altında seyretti.
İstihdam piyasasında altta yatan bir destek faktörünün olduğunu ve bunun büyük oranda konut ve inşaat sektörlerdeki olası ilerlemelerden kaynaklandığını belirten Cabot Money Management'ın yatırım genel müdürü Robert Lutts, ekonominin uykudaki alanlarında kıpırdamalar görüldüğünü söyleyerek, parasal genişleme ve düşük faizlerin sonunda etkisini göstermeye başladığını ve hisse senedi piyasasının da bunu yansıttığını anlattı.
ABD'de ilk işsizlik başvuruları 2 Mart'ta sonlanan haftada 7 bin kişi azalarak 340 bine geriledi ve 19 Ocak'tan bu yana en düşük düzeyine işaret etti. 4 haftalık işsizlik başvuruları ortalaması 5 yılın en düşüğünü kaydetti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)