BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDövizde volatilite sürecek----

Dövizde volatilite sürecek

Dövizde volatilite sürecek
08 Şubat 2013 - 12:50 www.finansgundem.com

Citigroup, işlem hacimlerinin artmasıyla bu yıl dövizde volatilitenin tırmanacağını öngördü

Merkez bankası rakamları ve işlem platformlarını referans alan Citigroup Inc., işlem hacimlerinin yükselmesiyle döviz volatilitesinin artacağını söyledi.
Citigroup'un G-10 paraları Kuzey Amerikalı müdürü Gregg Anderson, CME Group Inc., Thomson Reuters Corp. ve ICAP Plc'nin döviz işlemleri platformlarının birleşik günlük hacim ortalamalarının geçtiğimiz ay 381 milyar dolar ile Aralık'taki 290 milyar dolar düzeyinin ve geçtiğimiz yılın Ocak ayındaki 339 milyar dolar seviyesinin üzerinde olduğuna dikkat çekti.
Anderson, FX işlemlerinin hacimlerinin hızlanmasının aynı zamanda volatilitenin 2012'dekinin üzerinde olacağının sinyalini verdiğini belirtti.
G-7 ülkelerinin para birimlerinin 3 aylık opsiyonlarına dayanan JP Morgan Chase&Co.'nun G-7 Volatilite Endeksi 6 Şubat'ta yüzde 9.65 ile Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesinden kapandı. Endeks 17 Aralık'ta yüzde 7.09'dan 5 yılın en düşüğünü kaydetmişti.
İngiltere Merkez Bankası 29 Ocak'ta yarıyıl anketlerini referans göstererek, İngiltere'deki döviz işlemleri hacimlerinin Ekim'de günlük ortalama 1.92 trilyon dolara gerileyerek, önceki 6 ayın yüzde 5 altında seyrettiğini açıkladı. New  York Fed de geçtiğimiz ay ABD'deki hacimlerin aynı dönemde 794 milyar dolar ile Nisan'daki 860 milyar dolar seviyesinin altında olduğunu söyledi.
Kanada Döviz Komitesi'ne göre Kanada'daki traderların ortalama günlük işlemleri Ekim'de, Nisan'daki 62 milyar dolar düzeyinden 54 milyar dolar geriledi. Japonya'nın Döviz Piyasası Komitesi ise Ekim'deki hacimlerin 6 ay öncekinden yüzde 6.3 yükselerek 301 milyar dolara çıktığını açıkladı. Singapur'daki işlem hacimleri de aynı dönemde yüzde 2.8 artışla 361 milyar dolara yükseldi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)