BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDöviz traderları 6 yılın en iyisinde----

Döviz traderları 6 yılın en iyisinde

Döviz traderları 6 yılın en iyisinde
02 Ocak 2015 - 08:49 www.finansgundem.com

Döviz getirilerinin göstergesi olan endeks geçtiğimiz 6 ay boyunca artış göstererek 2005 yılından bu yana en uzun süreli yükseliş dönemini kaydetti

Para birimi traderları 2015’e 10 yılın en uzun süreli kazanç dönemini ile başlıyorlar.

Döviz getirilerinin göstergesi olan endeks geçtiğimiz 6 ay boyunca artış göstererek 2005 yılından bu yana en uzun süreli yükseliş dönemini kaydetti ve 2014 yılının 2008’den bu yana en iyi yıl olmasını sağladı. Söz konusu yükseliş, rekor düşük volatilitenin para kazanma fırsatlarını sınırlandırması ile Eylül ayında 4. yıllık kayıp ile karşı karşıya gelen traderların eski güçlerine kavuşmasına yardımcı oldu.

Değişimin katalizörü olan para politikalarındaki farklılık doların güçlenmesine destek verirken, euro, Norveç kronu ve Avustralya doları gibi para birimlerinde baskı oluşturdu. İlk önce, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, merkez bankasının yavaşlayan enflasyonla mücadeleye hazır olduğunu söyledi. Ardından,  Japonya Merkez Bankası (BOJ) parasal genişleme programı vasıtasıyla yen arzını genişletti. Şimdi ise Fed Başkanı Janet Yellen, bu yıl faizler artırmaya hazırlanıyor.

Londra’daki BlackRock Inc. para yöneticilerinden Gordon Ibrahim, “Yılın ikinci yarısı bizim için para biriminden getiri sağlanması bakımından çok daha teşvik edici oldu. Bunun sürdürülebilir olduğu konusunda tedbirli bir tutum içindeyiz ancak daha iyimseriz. Belli sayıda fonumuzda para birimine risk dağılımımızı artırıyoruz” ifadelerini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)