BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDöviz sepeti rekor kırdı----

Döviz sepeti rekor kırdı

Döviz sepeti rekor kırdı
05 Aralık 2013 - 10:50 www.finansgundem.com

Sepet bazında TL, 2,4230'u aşarak tüm zamanların en yüksek düzeyini gördü

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) kısa sürede tahvil alımlarını azaltmaya başlayabileceği endişeleriyle gelişmekte olan piyasalardan çıkışlara paralel sepet bazında TL tarihi zirve olan 2,4230'u aştı.

Döviz sepeti yüzde 50 Euro, yüzde 50 dolar kurundan oluşuyor. ABD'de son dönemde açıklanan veriler ekonomik toparlanma açısından genel itibarıyla karışık bir görünüme işaret etse de ekonominin daha iyi bir noktaya gittiği gösteriyor. Son olarak dün açıklanan Beige Book raporuna göre, Ekim ve Kasım başını kapsayan dönemde ABD'de ülkenin bazı bölgelerinde işverenlerin işe alımları hızlandırdıklarına ve ekonominin ılımlı büyüme kaydettiğine dikkat çekildi. Bir bankanın döviz masası yetkilisi, "Fed endişeleri ile gelişmekte olan piyasalardan yabancı çıkışı devam ediyor.

Cari açık veren ülkeler aynı zamanda en çok çıkışın yaşandığı ülkeler" dedi. Piyasalar ABD'de bugün saat 15.30'da açıklanacak olan üçüncü çeyreğe ilişkin GSYH ve çekirdek PCE revizyonları ile işsizlik maaşı başvuruları ile saat 17.00'de Ekim ayı fabrika siparişleri verisini izleyecek. Yarın açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi piyasalar için önem arz ediyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)