BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDöviz alımı rekor düzeye çıktı----

Döviz alımı rekor düzeye çıktı

Döviz alımı rekor düzeye çıktı
30 Aralık 2017 - 15:46 www.finansgundem.com

Rusya'da, "finans dışı sektörlerde" döviz alımının rekor seviyelere ulaştığı bildirildi

Petrol fiyatlarındaki artışa ve ekonomik krizin etkilerinin azalmasına rağmen, Rusya’da reel sektör ve vatandaşlar 2017 yılında döviz alımını artırdı. Finanz.ru’nun aktardığı Yüksek Ekonomi Okulu raporuna göre, finans dışı sektörde nakit döviz miktarı 55 milyar dolar çıkarak bugüne kadarki en yüksek seviyeyi gördü. 

Rusya’da finans dışı sektörde nakit döviz alımı, rublenin güçlenmesine rağmen son bir yılda yüzde 37 arttı ve kriz önceki dönemi geride bıraktı.

Finans Üniversitesi Makroekonomik Araştırmalar Merkezi Müdürü Yevgeniy Balatski, “Merkez Bankası istikrarı artırmak için tüm yolları kullanıyor. Daha fazla sınırlama getiriyor. Bu durumda insanlar dövize yöneliyor. İş dünyasında sorunlar var, bankalar kapanıyor, böyle durumlarda her zaman için daha güçlü döviz tercih edilir” değerlendirmesinde bulundu. 

Batı’dan Rusya’ya yönelik yeni yaptırımların beklenmesi, yabancı sermaye kaçışında olası artış, yaklaşan seçimler ve Maliye Bakanlığı’nın döviz alımına yönelmesi de dolar satın alımındaki artışın nedenleri arasında gösteriliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)