BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar/TL'de yükseliş eğilimi----

Dolar/TL'de yükseliş eğilimi

Dolar/TL'de yükseliş eğilimi
28 Nisan 2023 - 11:33 www.finansgundem.com

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 19,4560 seviyelerinden işlem görüyor.

Dün yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışının 0,1 üzerinde 19,4366'dan tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne de yükselişle başlamasın ardından saat 10.50 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 19,4560'tan işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 21,4050'den, sterlin/TL ise yüzde 0,2 azalışla 24,2850'den satılıyor.

Dolar endeksi yüzde 0,4 artışla 101,9 seviyesinde dengelenirken, euro/dolar paritesi yüzde 0,2 değer kaybıyla 1,1000'tan alıcı buluyor.

Analistler, ABD ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde beklenenden daha yavaş büyüdüğünü ifade ederek, buna karşın aynı dönemde çekirdek tüketim harcamalarının beklentileri aşmasının belirsizliği artırmasıyla güvenli liman varlıklara olan talebin de güç kazandığını söyledi.

Ülkede ekonomik aktivitenin güç kaybetmesine karşın enflasyon riskinin hala diri kaldığını belirten analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonla mücadele kapsamında atacağı adımların resesyon riskini artırabileceğine dikkati çekti.

Söz konusu gelişmelerle para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek hafta yüzde 86 ihtimalle 25 baz puan faiz artıracağı öngörülürken, bankanın haziranda ise politika faizini sabit bırakacağı tahmin ediliyor.

Analistler, bugün Euro Bölgesi ve Almanya'da ilk çeyrek büyüme, ABD'de kişisel gelirler ve harcamalar başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini aktararak, teknik açıdan dolar endeksinde 100'ün destek, 103 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Dolar/TL paritesi sınırlı yükseliş hareketini koruyor. Dün yurt içinde gözler TCMB faiz oranı kararındaydı. TCMB, seçimlerden önceki son toplantısında beklenildiği gibi politika faizini %8,50 seviyesinde sabit bıraktı. Karar metninde liralaşma stratejisi ve global merkez bankalarının parasal genişleme sinyallerine yer verildi. ABD'de ise dün birinci çeyreğe ilişkin büyüme verisi açıklandı. Buna göre geçen çeyrekte %2,6 büyüyen ABD ekonomisi yılın ilk çeyreğinde %2 beklentisinin altında %1,1 büyüdü. Beklentinin altında gelen veri ile parasal gevşemeye geçilebileceğinin ihtimali artarken dolar endeksinde gerileme takip edildi. Diğer yandan bugün açıklanacak çekirdek PCE ve 3 Mayıs'ta gerçekleşecek FOMC toplantısında verilecek mesajlar dolar endeksinin seyri için takip edilebilir.' denildi.

Gedik Yatırım bülteninde, 'TCMB Para Politikası Kurulu beklentiler dahilinde politika faizini %8,5 düzeyinde sabit bıraktı.. TCMB’nin brüt döviz rezervi geçen hafta 5,4 milyar dolar düşüşle 116,1 milyar dolara gerilerken, yurt içi yerleşiklerin döviz mevduat 907 milyon dolar artarak 188,8 milyar dolara yükseldi. Kur korumalı mevduat toplamı geçen hafta 89,2 milyar TL artışla 1,98 trilyon TL’ye yükseldi. ABD tarafında ise ekonomik büyüme yılın ilk çeyreğinde yıllıklandırılmış bazda %1,1 ile beklentileri altında büyüme kaydetti. Açıklanan verilerin fiyatlamalara etkisi olmadı. Bugün yurt içerisinde dış ticaret dengesi, ABD’de ise çekirdek PCE verileri ön plana çıkacak. Dolar/TL, bu sabah saat 08:30 itibariyle 19,45’li seviyelerde hafif yükseliş eğiliminde seyrediyor. Dolar endeksi ise 101,66 civarında bulunuyor.' denildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)