BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar/TL 3.2088'i görebilir----

Dolar/TL 3.2088'i görebilir

Dolar/TL 3.2088'i görebilir
19 Ağustos 2015 - 16:38 www.finansgundem.com

Societe Generale analistleri, dolar/TL'de 3.2088 hedeflenerek "long" gidilmesi tavsiyesinde bulundu

Societe Generale analistleri Phoenix Kalen ve Roxana Hulea, Türk Lirası'nın dolar karşısında yüzde 8 daha değer kaybederek 3.2088 seviyesine kadar düşebileceğini öngörerek, dolar/TL'de "long" gidilmesi (alım yapılması) tavsiyesinde bulundu.

Societe Generale analistleri, 2.7712'ye zarar kes (stop loss) koyduklarını ve kurdaki hareketin 2 ila 4 aylık bir sürede gerçekleşebileceğini kaydediyorlar.

BloombergHT'de yer alan habere göre; analistler, "Türk Lirası'ndaki değer kaybının, süregelen olumsuz siyasi gelişmeler ve Merkez Bankası'ndan kur için yeterli destek sağlayamaması ışığında, önümüzdeki aylarda devam edeceğini düşünüyoruz" dedi.

Koalisyon görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanması ve yılın ilerleyen dönemlerinde tekrar seçime gidilecek olmasının ardından, AKP'nin parlamento çoğunluğuna ulaşıp ulaşamayacağı konusunda yüksek bir belirsizlik olduğuna dikkat çeken analistler, "Öte yandan, Merkez Bankası'nın para politikası karar alma sürecine siyasi müdahale, çeşitli Türk politikacıların ve Cumhurbaşkanı danışmanlarının Merkez Bankası'nın sıkı para politikasına ve mevcut çerçevenin değiştirilmesine karşı uyarması ile birlikte yeniden başladı" dedi.

Societe Generale analistleri, "Merkez Bankası'nın dünkü tepkisi ile birlikte, finansal istikrara yönelik riskler hafife alınıyor gibi görünüyor ve muhtemelen likidite tedbirleri dışında, kötüleşmekte olan Türk varlıklarına yönelik tepki eksikliğini gösteriyor" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)