BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar/TL, 26.10 seviyesinde----

Dolar/TL, 26.10 seviyesinde

Dolar/TL, 26.10 seviyesinde
10 Temmuz 2023 - 11:08 www.finansgundem.com

Dolar/TL, güne yatay seyirle başlamasının ardından 26,1040 seviyelerinden işlem görüyor.

Cuma günü yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışının yüzde 0,1 altında 26,0625'ten tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne yatay seyirle başlamasının ardından saat 10.35 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,2 üzerinde 26,1040'tan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde yatay seyirle 28,5860'tan, sterlin/TL de yüzde 0,1 değer kaybıyla 33,4180'den satılıyor.

Dolar endeksi şu sıralarda önceki kapanışının yüzde 0,1 üstünde 102,4 seviyesinde dengelenirken, euro/dolar paritesi yüzde 0,2 azalışla 1,0950 seviyesinde bulunuyor.

Analistler, küresel pay piyasalarında, enflasyon ve resesyon endişeleriyle karışık bir seyir izlendiğini ifade ederek, bu hafta açıklanacak ABD enflasyon verilerinin yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi.

ABD'de bu hafta başlayacak olan bilanço sezonunun hisse ve sektör bazlı oynaklığı artırabileceğini belirten analistler, özellikle cuma günü açıklanacak banka bilançolarının yakından takip edileceğini bildirdi.

Analistler, bugün yurt içinde işsizlik verileri, yurt dışında ise ABD'de mayıs ayı toptan eşya stokları verilerinin takip edileceğini aktararak, teknik açıdan dolar endeksinde 102'nin destek, 105 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Dolar/TL paritesi 26 seviyelerindeki yatay görünümünü koruyor. Yurt içinde resmi karar ile yükseltilen vergi oranlarının yankısı devam ediyor. Son zamanlarda TL’nin değer kaybetmesi, maaş zamları ve artan vergi oranlarıyla enflasyonun yukarı tetiklenmesi öngörülebilir. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten ise mali disiplini yeniden tesis etmek adıma adım atılmaya devam edileceğine ilişkin mesajlar takip ediliyor. ABD tarafında Cuma günü tarım dışı istihdam verisi takip edildi. Buna göre geçen ay 306 bin artış gösteren tarım dışı istihdam edilenlerin sayısı 225 bin beklentisinin altında 209 bin artış göstererek işgücü piyasasının soğuduğuna işaret etti ve dolar endeksi geriledi. Bu hafta Fed üyelerinin konuşmaları ve ABD enflasyon verisi önem arz edecek.' denildi.

Mücevher ihracatında rekor

 

TÜİK: İşsizlik oranı mayısta azaldı

 

Küresel piyasalarda bu hafta gözler ABD enflasyonunda

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)