BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDoları Fed etkilemez----

Doları Fed etkilemez

Doları Fed etkilemez
20 Aralık 2013 - 14:17 www.finansgundem.com

PIMCO'nun Avrupa Forex müdürü Kressin, Fed'in tahvil alımlarını azaltımının, G-10'da doların cazibesini artıramayacağını söyledi

Pacific Investment Management Co.'nun (PIMCO) Avrupa döviz birimi müdürü Thomas Kressin, euro, sterlin ve İskandinav para birimlerinin önümüzdeki 3-6 ayda dolar karşısında güçlü olmaya devam edeceğini öngördü.
Fed'in bilanço tablosunun önümüzdeki sene de büyümeye devam ederken, Avrupa Merkez Bankası'nın bilanço tablosunun sıkılaştırmaya gittiğine dikkat çeken Kressin, doların 2014'te de değerlenmesinin beklenmediğini söyledi.
Kressin, "Fed tahvil almaya devam ettikçe, piyasanın davranışı değişmeyecek. Fed ihtiyatlı davranıyor ve QE'nin yalnızca hızını düşürüyor. Azaltım verilere bağlı olmaya devam edecek" dedi.

Fed, gevşek para politikası uygulamayı sürdüreceğinin altını çizerek, faizlerde erken sıkılaştırma hatasını önlemeye çalışacağına işaret etti.

Yen ve doların, G-10 paraları arasında en kötüler olmayı sürdürdüğünü belirten Kressin, "Yen, en cazibesiz para ve onu dolar ve euro izliyor" dedi.

Kressin, Pimco'nun önümüzdeki yıl gelişen piyasa paralarında fırsat gördüğünü aktardı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)