BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolardaki artış kriz anlamında mı?----

Dolardaki artış kriz anlamında mı?

Dolardaki artış kriz anlamında mı?
17 Kasım 2016 - 12:25 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı başdanışmanı Cemil Ertem, döviz kurunun piyasalara bırakılması gerektiğini belirterek, Merkez Bankası'nın kura müdahale etmeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, NTV'ye ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ertem, döviz kurunun piyasalara bırakılması gerektiğini belirterek, Merkez Bankası'nın kura müdahale etmediğini söyledi. Dolar/TL kurundaki artışın kriz anlamına gelmediğini kaydeden Ertem, Merkez Bankası'nın bugün attığı adımın piyasayı rahatlattığını ve Merkez Bankası'nın kura müdahale etmeyeceğini vurguladı.

Doların yükselişinin "küresel bir dalga" olduğunu belirten Ertem, TCMB'nin en bağımsız merkez bankalarından olduğunu ve gerekli gördüğü adımları atacağını vurguladı.

Ertem, Türkiye'nin "piyasa dostu" reformları hızlıca gerçekleştireceğini ve dolaylı vergilerin gözden geçirileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, Türkiye ekonomik verilerinin 2017'nin ilk çeyreğinden itibaren iyileşmeye başlayacağını söyledi.

Ertem, son olarak bankaların kredi verme iştahını artıracak düzenlemeler yapılacağını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Ergül17 Kasım 2016 12:44

    Bu muhteremi çok yakın takip ediyorum. Çok şükür iyi para kazandırdı. Dediğinin tam tersini yaptım. Allah razı olsun. Döviz yükselmeyecek dedi . Döviz aldım.