BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolarda yükseliş sürecek mi?----

Dolarda yükseliş sürecek mi?

Dolarda yükseliş sürecek mi?
02 Eylül 2015 - 10:55 www.finansgundem.com

Yaklaşan sıkılaştırma döngüsünün benzersiz doğası dikkate alındığında sadece mekanik nedenler bile doları yukarı itebilir

Dolar euro karşısında, Fed’in 2006’dan bu yana ilk kez faiz artırımına yaklaşması ile geçtiğimiz yıl yüzde 17 değerlendi.

New York’taki Credit Suisse Securities USA ABD ekonomisi direktörü Zoltan Pozsar’a göre Dolar, yaklaşan sıkılaştırma döngüsünün benzersiz doğası ve Fed’in faiz oranlarını artırmak için kullanacağı yeni araçlar dikkate alındığında, tamamen teknik nedenler ile daha fazla yükseliş gösterebilir.

Fed, bankacılık sisteminde 2.5 trilyon dolarlık fazla rezerv olması ile birlikte kısa vadeli Faiz oranlarını artırmak için gecelik bir ters repo işlem imkanı dizayn etti. Bu imkan, bankacılık dışı taraflardan (çoğunlukla para piyasası yatırım fonlarından) likidite absorbe edecek.

Fed, gecelik bir ters repo işleminde belirli bir faiz oranından likidite borçlanması yapıyor ve menkul değerleri teminat olarak kaydediyor, ardından ertesi gün işlemi gevşetiyor. Bazı analistler, Fed’in faizleri artırması ile birlikte bu imkanın sistemden günlük bazda 1 trilyon dolardan fazla bir likidite çekebileceğini tahmin ediyor.

Her gün bu miktarda bir parayı Fed’e yatıran ABD para piyasası yatırım fonları, aynı miktarda dolar cinsinden kısa vadeli enstrümanları serbest bırakacak. Bunlar arasında, başkalarının (dünya genelindeki merkez bankalarının döviz rezerv müdürleri) yatırım yapabileceği ABD Hazine tahvilleri yer alıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)