BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolarda güçlenmenin devamı bekleniyor----

Dolarda güçlenmenin devamı bekleniyor

Dolarda güçlenmenin devamı bekleniyor
12 Ekim 2021 - 09:48 www.finansgundem.com

ABD Doları'nın önde gelen para birimleri karşı güçlenmeye devam etmesi bekleniyor

Uluslararası piyasalarda ABD Doları, önde gelen para birimleri karşısında bugün karışık bir seyir izlese de, doların yıl sonuna kadar güçlenmeye devam edeceği öngörülüyor.

JPMorgan'ın müşterileri arasında yaptığı ankete göre, katılımcıların yüzde 68'i doların yıl sonuna kadar cari seviyelerine göre güçleneceğini öngördüler.

G10 ile karşılaştırıldığında Fed'in Eylül toplantısında daha şahin olduğunu belirten katılımcıları, doların düşük getirili para birimlerine karşı destek bulmayı sürdürmesini bekliyorlar.

Capital Economics analistleri de, şahin Fed'in ve belirsiz global toparlanmanın etkisi ile ABD Doları'nın önde gelen para birimleri karşısında güçlü olmayı sürdüreceğini öngördüler.

ABD Doları'nın Kasım 2020'den bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktığına dikkat çeken analistler, "Doların bu seviyelerden önemli oranda yukarı gideceğini, doların güçlü olmayı sürdüreceğini öngörüyoruz" ifadelerini kullandılar.

Ancak Capital Economics analistleri, ABD Doları'ndaki cari rallinin büyük bir dolar boğa piyasasına dönüşmesini beklemediklerini de vurguladılar.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)