BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolara Berlusconi parmağı değdi----

Dolara Berlusconi parmağı değdi

Dolara Berlusconi parmağı değdi
27 Şubat 2013 - 07:25 www.finansgundem.com

İtalya’daki genel seçimlerden sonra parlamentonun kilitlenme olasılığı pariteyi vurdu

İtalya’daki genel seçimlerden sonra parlamentonun kilitlenme olasılığı pariteyi vurdu. Euro/dolardaki düşüşe paralel dolar kuru 16 Ekim’den bu yana en yüksek seviyesi olan 1.81’i geçti.
Dolar kuru 5 ay sonra yeniden 1.80 seviyesini aştı. İtalya’da yapılan seçim sonuçlarına ilişkin belirsizlik euro/dolar paritesini aşağı çekince Türkiye’de dolar kuru da 16 Ekim’den bu yana en yüksek düzeyi olan 1.81’i geçti.
Dolara sığındılar
Euro, İtalya’da yapılan seçimlerde hiçbir siyasi partinin parlamentoda üst kanadında üstünlük kuramamasının ardından dolar karşısında yedi haftanın en düşük seviyesine geriledi. Bunun üzerine yatırımcılar güvenli liman olarak gördükleri dolara sığındı.
İtalya’da merkez sol partiler beklendiği gibi parlamentonun alt kanadında zafer kazandı. Ancak merkez sol, Senato’da merkez sağdan daha çok oy aldığı belli olsa da eski başbakan Mario Monti’nin desteğiyle bile çoğunluğu kazanamıyor. Seçimlerin ardından parlamentonun kilitlenmesi olasılığı ülkedeki reformları yavaşlatarak Euro Bölgesi borç krizi endişelerini tekrar gündeme getirdi. Sağ parti lideri Berlusconi de anlaşma sinyali verdi.
Bernanke ipten aldı
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke’nin Senato’ta yaptığı konuşmada tahvil alımlarını savunması İtalya ile sarsılan piyasaların imdadına yetişti.Açıklamalardan önce Avrupa borsaları yüzde 5’e varan oranda geriledi. “Fed’in yaptığı varlık alımlarının ve ılımlı politikanın faydaları açık” diyen Bernanke şunları söyledi: “Yararı şu anda maliyetinden daha fazla... Para politikası ekonomik toparlanmaya önemli destek sağlarken, enflasyonu Fed’in yüzde 2’lik hedefine yakın tutuyor... Fed gevşek politikanın yarattığı potansiyel riskleri izliyor, gerektiğinde sıkılaştırma için elindeki araçlara güveniyor.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)