BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDolar ve euro tarihi rekor kırdı----

Dolar ve euro tarihi rekor kırdı

Dolar ve euro tarihi rekor kırdı
25 Ekim 2021 - 07:43 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 ülkenin büyükelçilerini 'istenmeyen kişi' ilan etmesinin ardından kurlar tırmanışa geçti


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de görev yapan 10 büyükelçinin istenmeyen kişi' ilan ettiklerini açıklamasının ardından, Asya piyasalarının açılmasıyla Türk lirası dolara karşı kaybederek 9.84’ü gördü.

Türkiye Merkez Bankası'nın (TCMB), artan enflasyona rağmen politika faizini 200 baz puan düşürmesinin ardından geçen hafta zaten rekor düşük seviyeye gerilemişti.

Türk lirası, pazar akşamı 9.84 ile tüm zamanların en düşük seviyesini gördü. Böylelikle Türk Lirası bu yıl şimdiye dek, yaklaşık yüzde 24 değer kaybetti. Euro ise 11.47 liraya yükselerek yeni tarihi zirvesine ulaştı.

HAREKET FAİZ İNDİRİMİNDEN SONRA BAŞLADI
Dolar geçen hafta 9.27 lira civarında seyrederken Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'ndan (PPK) beklentinin üzerinde bir şekilde 200 baz puanlık faiz indirimi geldi.

Merkez Bankası'nın yüzde 18'den yüzde 16'ya indirmesiyle, politika faizi yüzde 16.98'lik çekirdek enflasyonun bile altında kaldı.

Faiz indirim kararına kurun tepkisi çok sert oldu. Önce 9.50, ardından ise 9.66 liraya kadar yükseldi. Dolar geçen haftayı 9.60 lira civarında tamamladı.

Dolar yine rekor kırdı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)