BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar tahminleri değişti----

Dolar tahminleri değişti

Dolar tahminleri değişti
12 Ocak 2021 - 10:22 www.finansgundem.com

ABD tahvil faizlerindeki yükseliş FED’in erken faiz artırımı kararı alacağı beklentisini güçlendiriyor. Dolar ise yabancı paralar karşısında güçleniyor

Morgan Stanley, zayıf ABD doları beklentisinden vazgeçti Morgan Stanley stratejistleri, kısmen anlamlı mali genişleme beklentilerinin oluşturacağı ABD faizlerinde bir yön değişikliğinin ortamı nedeniyle, doların kısa vadede zayıflaması beklentilerinden vazgeçtiler.

Küresel makro strateji başkanı Matthew Hornbach, "Maliye politikası görünümü, para politikası görünümü ve enflasyon görünümündeki büyüme etrafındaki belirsizlikler göz önüne alındığında, zayıf bir dolar artık çekici değil" dedi.

Borsada neler oluyor?

Dolarda yükseliş sürecek mi?

 

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan Talip IŞIK13 Ocak 2021 00:13

    TÜİK'in enlasyon verisine kimse inanmıyor. Gerçek enflasyon % 30. Bu sebeple % 17 faize rağmen döviz tevdiat hesapları çözülmedi ve de çözülmeyecek. Çok değil Mart ayı ortasında dolar yine 8 lirayı görür. (M) 

  • Ert12 Ocak 2021 12:19

    Çok yükesek faizle yabancılaea varlık satışı ile nasıl olacaksa olsun, öncellikle Merkez bankası kasayı dövizle doldurması gerek! sonra faizler tekrar düşürülür! Ve bşr daha eldeki para ile doviz piyasaları baskınlanmaz, elde yüklü doviz oldukça bu güç elde tutuldukça, piyasalar doviz gareketleri üzerinde etkisi sınırlı olur. Mesrke ülkedenin ekonomisini yönetenlerin ekonomi diplomaları!

  • Bekir12 Ocak 2021 12:12

    Devletin öncelikle şok oranda yüksek oranda faiz yükselterek, ( sadece long pozisyon faizleri yüksek tutmalı) böylece dışarıda. önemli miktar doviz giriş sağlamalı, bununla birlikte uzun süre yatay kalacağını veya gevşeyenileceği görüleceğinden doviz mevduatları lira mevduatlarına dönüşür ve dovşz mevduatlarının bir kısmı ise emlak ile borsaya veya ertelenmiş tüketimlere yönelir. ve dovizde orta dönemli yükseliş beklenti kalmayınca ayrıca yastık altındaki doviz ve altını ekonomiye girer. Bu sürecte MB kasasına yeterince miktar dovşz dolduru. Sonrasında ise faize tekrar ayar verilir

  • Bahattin12 Ocak 2021 21:55

    şakadak 10 milyar gibi olmuş senin dediğin :) çil yavrusu misali. :)

  • Ecom12 Ocak 2021 11:57

    Enflasyon çok k yüksek çıktı, enflasyona ayar faizler yükeltilmese doviz yine çıkar. Aslında devletin yeterince dıvşz toplama koşulları yükselmedi mümkün se, Şok bir faiz artılışı ile yurdışında yüksek miktar dıviz giriş sağlanıp ve doviz mevduatlarının çözülmesi de sağlanırsa iyi olyr. Devlet kasası yeterince doviz doldurduktan sonra tekrar faşzlere aşağı doğru ayar verilir.

  • Gerçek12 Ocak 2021 21:55

    Şok faiz artışı ile milletin döviz bozacağını mı düşünüyorsun gerçekten  en zor seçenek o bence sonu seçime götürür bu seçeneğin. Kademe kademe yükselmesine izin vermeliler bence yoksa düştükçe daha çok dolarizasyon olacak bakın görün..

  • Bakan berat 12 Ocak 2021 11:19

    Foreign policy makale yazmış halkbank ile ilgili dolar tahminim değişti okumanızı tavsiye ederim çok yeni