BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar rekor yeniliyor----

Dolar rekor yeniliyor

Dolar rekor yeniliyor
17 Eylül 2020 - 10:40 www.finansgundem.com

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 7,5220'den işlem görüyor.

Fed'in dünkü faizleri değiştirmeme kararına rağmen ekonomiyi destekleyecek yeni bir hareket planı açıklanmamasının etkisiyle küresel piyasalar bugün satışa gerileme eğiliminde.

Dün, en düşük 7,4778, en yüksek 7,5193 seviyelerini gören dolar/TL, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,2 değer kazancıyla 7,5065'ten tamamladı.

Bugün 7,55'e kadar çıkarak tarihi zirveyi yenileyen dolar/TL 7,54'ün üzerinde seyrediyor. Euro/TL ise 8,88'in üzerinde işlem görüyor.

Dün ABD Merkez Bankası (Fed), Açık Piyasa Komitesi toplantısında faizler beklentiler doğrultusunda yüzde 0-0,25 aralığında sabit tutuldu. Ekonomiye ilişkin tahminlerin de yer aldığı karar metninde, 2023'e kadar faiz oranlarında değişikliğe gidilmesinin beklenmemesi dikkati çekti. Fed'in karar metni ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları sonrası sınırlı yükselerek 93,3 seviyesine dolar endeksi, bugün yüzde 0,1 artışla 93,6 seviyesinde bulundu. Euro/dolar paritesi, 2 işlem günü süren düşüşün bugüne taşıyarak şu dakikalarda yüzde 0,2 azalışla 1,1780'den işlem gördü.

Bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri verilerinin, yurt dışında Euro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve ABD'de işsizlik maaşı başvurularının yanı sıra İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) faiz kararının takip edileceğini belirten analistler, BoE'nin Faiz oranında ve tahvil alım programında değişiklik yapmasının beklenmediğini ifade etti.

Analistler, Doğu Akdeniz'deki jeopolitik gelişmeler ve yeni tip korona virüs (Kovid-19) tedavisine ilişkin haber akışının da gündemin odağındaki yerini koruduğunu bildirdi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)