BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar rekor kırdı, faizler zirvede, borsa dalgalı----

Dolar rekor kırdı, faizler zirvede, borsa dalgalı

Dolar rekor kırdı, faizler zirvede, borsa dalgalı
14 Nisan 2015 - 16:06 www.finansgundem.com

ABD dolarının diğer majör para birimleri karşısında güçlenmesi ile TL varlıklarda sert kayıplar yaşandı

Güçlü dolar karşısında para birimleri değer kaybetmeye devam ederken, TL’deki kayıp oranı haftalık bazda yüzde 3’e ulaştı. Gösterge niteliğindeki 2 yıllık tahvilin bileşik faizi yüzde 9,08 seviyesine çıkarak bu yıl içindeki en yüksek seviyeye ulaşmış oldu.

Haftaya dolardaki yükselişin etkisiyle satıcılı başlayan Borsa İstanbul 100 endeksi bugün, önemli ekonomik veriler ve TCMB’den yapılan açıklamalarla dalgalı bir seyir izliyor. Güne düşüşle başlayan ve 81.000 sınırında açılan BİST 100 endeksi, doların TL karşısında 2,6873 seviyesine çıkarak tarihi rekor seviyeye ulaşmasının ardından yüzde 1,32 değer kaybederek 80.703 puana kadar geriledi. İlk seansı gelen ufak tepkilerle 80.948 puandan kapatan borsa, 2. Seansa da düşüşle başladı. Öğleden sonra TCMB tarafından yapılan ‘’ 22 Nisan 2015 tarihli Para Politikası Kurulu toplantısında, Döviz depo piyasası faiz oranlarında ölçülü bir indirim ve Türk lirası zorunlu karşılık oranlarına ödenen kısmi faiz oranlarında ölçülü bir artışın gündeme alınacağı’’ açıklaması, hem dolarda gerilemeye hem de Borsada banka hisselerinde alımların gelmesine neden oldu. Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada ayrıca, "Toplantıda gerekli görülmesi halinde finansal piyasalardaki istikrarı destekleyici yönde ilave tedbirler de ele alınabilecektir." denildi. ABD perakende satışlar verisi 1,1'lik beklentiye rağmen yüzde 0,9 olarak açıklandı. Saat 15:30’da açıklanan ABD Mart ÜFE rakamlarının da yüzde 0,2 ile beklentiler dahilinde açıklanması endeksin 81.700 puana kadar yükselmesini sağladı.

DolarTL kuru 2,67 seviyesinin altına geriledi. Dolar endeksi ise ABD verilerinin ardından yüzde 0,45 değer kaybederek 99 seviyesine düştü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)