BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar haftanın ilk işlem gününde yatay, büyüme verisi izlenecek----

Dolar haftanın ilk işlem gününde yatay, büyüme verisi izlenecek

Dolar haftanın ilk işlem gününde yatay, büyüme verisi izlenecek
31 Ağustos 2020 - 08:03 www.finansgundem.com

Dolar/TL haftaya 7,34 seviyesinde başladı, Türkiye'de GSYH izlenecek

Veri anlamında yoğun geçecek haftanın ilk, ayın son gününe Dolar/TL 7,34 seviyesinden başlarken, Euro/TL 8,74 seviyesinden işlem görüyor. Bugün özellikle Türkiye'de büyüme ve dış ticaret, 
Almanya enflasyon verileri ön planda olacak.

Foreks anketinde ekonomistlerin 2.çeyrek GSYH tahmini yüzde 10,4 daralma yönünde oluştu. 2020 yılının için yüzde 1,6 daralma tahmin edildi. TÜİK büyüme verilerini saat 10.00'da açıklayacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 42 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 6 bin 326’ya yükseldiğini açıkladı.

Kısa çalışma ödeneği uygulamasının 2 ay daha uzatılmasını öngören Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile ABD Başkanı Donald Trump telefonda görüştü, Kuzey Kore ve korona virüs salgını konuları ele alındı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın korona virüs nedeniyle 1,3 trilyon dolarlık yardım paketi istediği belirtildi. Ancak Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi bu rakama az olduğu gerekçesiyle karşı çıkıyor.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, ABD ekonomisinde büyümenin üçüncü çeyrekte toparlandığını ancak ekonominin pandeminin etkisi ile içine düstüğü "derin çukurdan" çıkmasının vakit alacağını ifade etti.

Moody’s, Çin’in 2020 yılına ilişkin büyüme tahminini yüzde 1’den yüzde 1,9’a artırdı, 2021 büyüme tahminini de yüzde 7 olarak belirledi.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, eflasyonun hedefin üzerine çıkmasına imkan veren yeni Fed stratejisi çerçevesinde enflasyonun uzun bir süre yüzde 2 olan hedefinin yarım puan üzerine çıkabileceğini söyledi.

Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı verilerine göre Temmuz ayında sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 8 arttı. Ekonomistler ise sanayi üretiminde yüzde 5,8 artış bekliyorlardı. 

ABD'de 3 Kasım'da yapılacak Başkanlık seçimine yönelik yapılan anketler, Trump'ın adaylığının resmileştirildiğini Cumhuriyetçi Parti Kongresi sonrasında Biden ile Trump'ın arasındaki farkın azaldığını gösterdi. 

ABD'de son 24 saatte 34 bin 766 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

Çin'de 17, Güney Kore'de 320 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

Fransa’da korona virüs salgınında son 24 saatte 5 bin 413 yeni vaka tespit edildi. Ülkede 26 Ağustos’tan bu yana vaka sayıları 5 binin üzerinde seyrediyor.

TÜİK, büyümenin yanı sıra dış ticaret, hizmet üretici fiyatları verilerini de açıklayacak (10.00).

Bazı Euro Bölgesi ülkelerinin önce tüketici fiyatları izlenecek. Özellikle Almanya (15.00), İspanya (10.00), Portekiz (11.30) ve İtalya (12.00) öncelikli olarak takip edilecek.

Brezilya, Hindistan, Polonya ve İtalya dahil bir çok ülkeden büyüme rakamları gelecek.

ABD Merkez Bankası(Fed) Başkan Yardımcısı Richard Clarida, Peterson Institute for International Economics'in ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte ABD para politikası konusunda bir sunum yapacak
(16.00).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 3 aylık "İç Borçlanma Stratejisi" raporunu açıklayacak (17.00).

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Florida Philanthropic Network tarafından düzenlenen sanal etkinlikte konuşma yapacak (17.30).

Asya borsaları yeni haftaya yükselişle başladı

Trump'a Kenosha tepkisi: Gelme

Kısa çalışma ödeneğine 2 ay daha devam

Erdoğan: Müjdesini buradan vermek istiyorum...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)