BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar Fed öncesi değer kazanıyor----

Dolar Fed öncesi değer kazanıyor

Dolar Fed öncesi değer kazanıyor
18 Şubat 2015 - 20:33 www.finansgundem.com

Dolar, Fed toplantı tutanaklarının açıklanması öncesinde değer kazanıyor

Dolar gelişen ülke para birimlerinin çoğu karşısında, Fed’in açıklayacağı toplantı tutanakları öncesinde faiz artırımına yaklaşıldığının anlaşılabileceği yönündeki söylentiler ile yükseliyor.

Malezya ringgiti, ayın en sert düşüşünü yaşayarak, gelişen piyasa kurlarını aşağı çekerken, merkez bankasının dün beklenmedik şekilde faiz indirimine gitmesi sonucu  Endonezya rupisi değer kaybetti. Dolar, Fed'in Ocak toplantısında Faiz artışında sabırlı tutumun süreceğini belirtmesinden bu yana rallisini sürdürüyor.

Londra’daki Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ döviz kuru stratejistlerinden Lee Hardman, “Piyasa Fed tutanaklarında ilk faiz artırımının olası zamanlaması ile ilgili bir tartışma olup olmadığına bakacak.  Belki de sadece Yunanistan’dan gelebilecek negatif bir şok Fed’in faiz artırımını erteleyebilir ve bu, doların euro karşısında güçlenmesi ile sonuçlanabilir” dedi.

The greenback appreciated 0.7 percent to $1.1336 per euro as of 12:44 p.m. in New York, after falling for the past three weeks, as Greece prepared to request a six-month loan extension Thursday, a day later than originally planned, according to a government official. The U.S. currency was little changed at 119.22 yen, having risen 0.7 percent Tuesday.

Dolar euro karşısında, geçtiğimiz üç haftada gerilemesinin ardından yüzde 0.7 yükselerek New York saati ile 12:44'te 1.1336 dolardan işlem gördü. Dolar yen karşısında yatay seyrederek 119.22 yene geldi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)