BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar enflasyon verisiyle yükseliyor----

Dolar enflasyon verisiyle yükseliyor

Dolar enflasyon verisiyle yükseliyor
17 Kasım 2015 - 19:19 www.finansgundem.com

Dolar, yükselen enflasyon ardından yükselişini sürdürerek, euro karşısında yedi ayın zirvesinde seyrediyor

Dolar, ABD enflasyon oranının Ekim ayında artış kaydetmesiyle güçlenen Fed’in gelecek ay faiz artırımına gideceği yönündeki spekülasyon ile birlikte euro karşısında yedi ayın yükseğinde seyretmeye devam ediyor.

Dolar, euro karşısında yükselişini üçüncü günde sürdürdü. Yükselişte, fabrika üretiminin üç aydan bu yana Ekim’de ilk kez arttığını işaret eden rapor etkili oldu. Euro, Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Peter Praet’in, politika yapıcıların yatırımcıların ve tüketicilerin, yetkililerin enflasyonu canlandırmaya ilişkin öngörülerine olan inancını kaybedeceğini ifade etmesiyle birlikte önemli paraların çoğu karşısında düştü.

Amsterdam’da ABN Amro Bank MV döviz stratejisti Georgette Boele, “Ortam daha çok dolar için olumlu. Momentum zaten iyimserdi ve enflasyon verisi de buna engel olmadı” dedi. ABN Amro Bank MV’nin dolar beklentisi, ABD parasının euro karşısında yılsonuna kadar 1.05 seviyesine kadar güçlenmesi yönünde.

Dolar, yen karşısında yüzde 0.1 yükselerek 123.28 seviyesinden işlem gördü. ABD parası, Pazartesi günü gelen Japonya’nın son çeyrekte resesyona girdiğini işaret eden raporun ardından, yen karşısında yüzde 0.5 prim yapmıştı. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)