BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar düşüşünü sürdürüyor----

Dolar düşüşünü sürdürüyor

Dolar düşüşünü sürdürüyor
19 Kasım 2013 - 10:45 www.finansgundem.com

Fed'in teşviğe devam edeceği tahminleriyle dolar yene karşı düşüşün ikinci gününe girdi

Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin şu anki ekonomik büyümenin, teşvikleri kesmeye yeterli olmadığını söyleyeceği spekülasyonlarıyla doların yene karşı değer kaybetmesinde ikinci güne girildi.

Bloomberg ABD Dolar Endeksi, New York Fed başkanı William C. Dudley'in dün gerçekleştirdiği konuşmada ekonomiye yönelik daha umutlu olduğunu söylemesi ve tahvil alımında değişiklik olmayacağı sinyalleri vermesi üzerine bir haftadan bu yana en düşük seviyeleri buldu. Avustralya doları ise merkez bankası toplantı tutanaklarında faiz oranı indiriminin işe yaradığına dair "güçlü kanıtlar" olduğunun ortaya çıkmasıyla ikinci gününde de değer kazandı. Öte yandan Almanya'da yatırımcı güveninin arttığını göstermesi beklenen raporun açıklanmasından önce euro iki haftanın zirve seviyesine yakın seyretti.

Sydney merkezli National Australia Bank Ltd.'nin kıdemli kur stratejisti Emma Lawson, "ABD doları birçok yönden baskı altındaydı. Şuanda kesinlikle güvercinleri önde görüyoruz. Birçok yatırımcı tahvil alımlarının azaltılması beklentisinden uzaklaşıyorlar," diye belirtti.

Dolar, Londra saatiyle 07:37'de dünkü yüzde 0.2 düşüşün üstüne bugün de yüzde 0.1 düşerek 99.85 yenden işlem gördü. Euro dolar paritesi ise dün 6 Kasım'dan bu yana en düşük değeri olan 1.3542 dolara ulaşmasının ardından bugün yüzde 0.1 artışla 1.3516 doları buldu. Japon yeni yüzde 0.1 artışla 134.96 euro’dan işlem gördü.

Bloomberg Amerikan doları endeksi dün 7 Kasım'dan beri en düşük seviye olan 1,013.49 puanı görmesinin ardından bugün 1,014.84'e geriledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)