BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar düşüşe geçti----

Dolar düşüşe geçti

Dolar düşüşe geçti
18 Kasım 2013 - 16:10 www.finansgundem.com

Dolar-TL kuru 2.0172'ye kadar inerek yaklaşık iki haftanın en düşük seviyesine geriledi

Bankalararası piyasalarda dolar/TL kuru 2,0172 ile son iki haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Fed Başkan adayı Janet Yellen'in Kongre'de yaptığı konuşmasında varlık alımlarının azaltılması için hali hazırda potansiyelinin çok altında seyreden ABD ekonomisinde güçlü toparlanma görülmesi gerektiğini söylemesi, Türk lirası dahil olmak üzere gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında değer kazanmasını sağladı.

13 Kasım'da Janet Yellen'in Kongre'de yapacağı konuşma metninin yayınlanmasının ardından 2,0603 seviyesinden düşüşe geçen dolar/TL, son üç günde yaklaşık yüzde 2 değer gerileyerek bugün son iki haftanın en düşük seviyesi olan 2,0172'ye indi.

Analistler, yurt içinde yarın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararının, yurt dışında ise Fed toplantı tutanaklarının ve Fed yetkililerinin konuşmalarının dolar/TL'nin yönü üzerinde belirleyici olacağını belirtirken, dolar/TL'de 2,01 seviyesinin destek konumunda olduğunu ifade ediyor.

Analistler, dolar/TL'nin kısa vadede 2,01 destek seviyesinin altına gerilemediği sürece sırasıyla 2,0350 ve 2,0550 seviyelerinde bulunan dirençlerin tekrar gündeme gelebileceğini kaydediyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)