BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar değer kaybetti----

Dolar değer kaybetti

Dolar değer kaybetti
02 Aralık 2013 - 07:55 www.finansgundem.com

Küresel imalat verilerinin öncesinde ABD dolarındaki güvenli varlık taleplerinin azalmasıyla dolar değer kaybetti

~~İmalat verilerinde küresel çaplı toparlanmaya işaret etmesi beklenen verilerin öncesinde ABD dolarındaki güvenli varık taleplerinin azalmasıyla Bloomberg ABD Dolar Endeksi, Kasım'da 6 ayın en büyük sıçramasını kaydetmesinin sonrasında düştü.


Çin'de dün ve bugün açıklanan ve imalatın geçtğimiz ay büyümeyi sürdürdüğünü gösteren verinin sonrasında dolar, 16 önemli para biriminin çoğunluğu karşısında değer kaybetti. Euro, bölgede imalattaki genişlemenin 5. aya taşındığını göstereceği tahmin edilen verinin öncesinde güçlenirken, İngiliz sterlini, 8. ayında da büyüme kaydetmesi beklenen fabrika üretimi verisinin öncesinde değerlendi. Tayland bahtı, ülkenin başkentinde protestoların etkisiyle 3 ayın en düşük seviyesini kaydetti.


Dolarda, Çin'de beklentinin üzerinde gelen veriler ile uyumlu, geniş kapsamlı zayıflık olduğunu söyleyen Westpac Banking Corp.'un kıdemli döviz stratejistlerinden Sean Callow, bunun risk iştahı ve dolar dışındaki para birimleri için destekleyici olduğunu söyledi.

Doların, 10 önemli para birimi karşısındaki hareketini izleyen Bloomberg ABD Dolar Endeksi, geçtiğimiz ay yüzde 0.9 ile Mayıs'tan bu yana en büyük kazancını kaydetmesinin ardından yeni ayın ilk işlem gününde yüzde 0.1 düşüşle 1,019.77 puana geriledi.

Dolar, yen karşısında büyük bir değişiklik kaydetmeyerek 102.41'ten işlem görürken, euro yüzde 0.1 değer kaybederek 1.3603 düzeyine geriledi. Euro, yen karşısında Kasım'da yüzde 4.2 yükselmesi sonrasında büyük değişiklik kaydetmedi ve 139.29'dan işlem gördü. Sterlin, dolara karşı erken saatlerde 1.6443 seviyesinden Ağustos 2011'den bu yana en yükseğini kaydetmesi sonrasında cuma günkü kapanışından yüzde 0.3 güçlendi ve 1.6419 düzeyine tırmandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)