BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar Bernanke sonrası değer kaybetti----

Dolar Bernanke sonrası değer kaybetti

Dolar Bernanke sonrası değer kaybetti
20 Kasım 2013 - 09:56 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Bernanke'nin, merkez bankasının faiz oranlarının uzun süre yükseltilmeyeceğini söylemesi sonrasında dolar zayıfladı

ABD Merkez Bankası Başkanı Ben S. Bernanke'nin, Varlık alımlarının sonlandırılmasının ardından faizin uzun süre daha sıfıra yakın kalmaya devam edeceğini söylemesinin ardından dolar, yen ve euroya karşı değer kaybetti.

Bloombebrg ABD Dolar Endeksi, Bernanke'nin aralarında Janet Yellen'ın da bulunduğu diğer Fed yetkililerinin sözlerini tekrarlayarak, Fed'in yüksek düzeyde genişlemeci politikalara bağlı olduğunu söylemesi sonrasında 3 gündür devam eden düşüşüne tutundu. Euro Bölgesi'nde yarın açıklanacak olan ve imalat büyümesinin hızlandığını göstereceği tahmin edilen verinin öncesinde euro, yen karşısında 4 yılın en yükseğini test etti. Yen, Japonya'nın dış ticaret açığının, ekonomistlerin beklentisinin üzerinde olması sonrasında bir miktar değer kaybetti.

Bernanke ve Yellen'ın ABD'de faizlerin uzun süre düşük kalacağı konusunda birbirleriyle tutarlı açıklamalar yaptığına dikkat çeken Sidney'deki Rochford Capital'ın yönetici direktörlerinden Thomas Averill, dolarda zayıflık olacağını düşündüğünü dile getirerek, dolarda satış tavsiyesinde bulundu.

Dolar, dün euro karşısında 1.3579 düzeyinden 1 Kasım'dan bu yana en düşüğünü kaydetmesinin ardından Londra saati ile 6:54 itibariyle büyük bir değişiklik kaydetmedi ve 1.3543'ten işlem gördü. ABD doları, yene karşı yüzde 1 değer kaybederek 100.07'ye geriledi, euro ise 135.95 yenden Ekim 2009'dan bu yana en yüksek seviyesini kaydetmesi sonrasında büyük bir değişiklik kaydetmeyerek 135.52'den fiyatlandı.

Bloomberg ABD Dolar Endeksi dün 1,013.11 puandan 6 Kasım'dan bu yana en düşüğünü kaydetmesinin ardından bugün 1,015.38 puandan seyrediyor. Endeks önceki 3 günde yüzde 0.4 zayıfladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)