BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar Aralık'ta kan kaybetti----

Dolar Aralık'ta kan kaybetti

Dolar Aralık'ta kan kaybetti
26 Aralık 2015 - 12:00 www.finansgundem.com

Dolar, Fed'in faiz artırımını kademeli yapacağı beklentileri ile birlikte, Aralık'ta Haziran'dan bu yana en kötü performansını göstermeye hazırlanıyor

Dolar sıkıntılı bir durumda.

ABD para birimi, Fed'in 16 Aralık'ta sıfır seviyesi yakınındaki gösterge faizi artırması ve sonraki faiz artırımlarını kademeli yapacağını vurgulamasının ardından, Haziran ayından bu yana en yüksek aylık kaybına yöneldi. 

Fed'den gelen mesajın yanında, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) yeni teşvik tedbirlerinin bazı yatırımcıların beklentilerinin altında kalması, dolar boğalarının geri çekilmesine neden oldu. Hedge fonları gibi büyük spekülatörler, Emtia Vdeli İşlemler Komisyonu verilerine göre, doların yükseleceği beklentisi ile açtıkları pozisyon (uzun pozisyon) sayısını ük haftadır azaltıyor.

New York'ta Mizuho Bank Ltd. döviz stratejisti Sireen Harajli, "Beklenti, agresif bir sıkılaştırma görmeyeceğimiz şeklinde ve bu durum gerçekten de doları etkiliyor. Yılın sonuna yaklaşırken görmekte olduğumuz bu" dedi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi bu ay yüzde 0.9 düştü. Dolar euro karşısında, aynı dönemde, yüzde 3.7 düşüşle 2.0971 seviyesine gerilerken, yen karşısında yüzde 2.3 kayıpla 120.32 seviyesine zayıfladı.

Endeks bu yıl Kasım sonu itibariyle, yatırımcıların Fed'in para politikasını sıkılaştırken, Avrupa ve Japonya merkez bankalarının daha önce görülmemiş boyutlardaki teşvikleri sürdüreceğini beklemeleri ile birlikte yaklaşık yüzde 9 yükseldi. 

Ancak yatırımcılar artık Fed'in ilk faiz artırımını geride bıraktılar ve ABD'de düşük Faiz ortamının uzun yıllar daha süreceğini düşünüyorlar. Vadeli işlem verilerinin gösterdiği üzere, traderlar 2016 yılında iki Fed faiz artırımı öngörüyor. Bu sayı, Fed'in beklentisi olan dört faiz artırımının altında.

Hedge fonları, doların sekiz para biriminden oluşan sepet karşısında yükselmesi durumunda kar edebilecekleri net pozisyon (uzun pozisyon) sayısını, 15 Aralık itibariyle, yaklaşık bir ayın en düşük seviyesi olan 322,224'e düşürdü. 

Grand Rapids, Michigan'da, Gain Capital Holdings Inc.'ye ait Forex.com'un analistlerinden Matt Weller, "Birçok büyük portföy yöneticisi halen, dolardan uzaklaşarak, yıl sonuna doğru portföylerini yeniden dengeliyor," dedi ve "Bu birkaç hafta dolar için zorluk yaratabilir" şeklinde görüş bildirdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)