BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar ABD verileriyle düştü----

Dolar ABD verileriyle düştü

Dolar ABD verileriyle düştü
30 Ekim 2015 - 19:39 www.finansgundem.com

Dolar, ABD'de açıklanan enflasyon verisinin Ocak ayında bu yana ilk kez ekside çıkmasının ardından değer kaybetti

Dolar, ABD'de enflasyon ve tüketici harcamaları verilerinin beklentilerin gerisinde kalması ve buna bağlı olarak ekonomik görünümün olumsuz etkilenmesi ile birlikte değer kaybetti. 

Dolar, tüketici harcamaları ile ilişkili fiyat endeksinin Eylül ayında, Ocak'tan bu yana ilk kez düşmesinin ardından. önemli para birimlerinin çoğu karşısında değer kaybetti. Bu, Fed'in enflasyonu izlemek için tercih ettiği gösterge ve Nisan 2012'den bu yana yüzde 2 olan Fed'in enflasyon hedefinin altında seyrediyor.

Toronto'da Bank of Nova Scotia şef döviz stratejistsi Shaun Osborne, "Dolar için olumsuz gelişmeydi," dedi ve "Veriler dolar üzerinde ılımlı bir ölçüye kadar baskı oluşturdu" şeklinde görüş bildirdi. 

Osborne, doların Fed'in yaklaşık 10 yıl sonra yapacağı ilk faiz artırımına yaklaşırken, Avrupa Merkez Bankası'nın parasal genişlemeyi artıracağına ilişkin işaretler vermesi ile birlikte toparlanmasını beklediğini sözlerine ekledi. 

Dolar euro karşısında, bu hafta iki ayın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından, yüzde 0.5 düşerek, New York saati ile 09:31'de 1.1034 seviyesine geriledi. ABD para birimi yen karşısında yüzde 0.5 düşüşle 120.52 seviyesine inerken, Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.4 gerileyerek 1,210.10 seviyesine indi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)